10 és 1 ok, amiért most azonnal tedd: hogyan takaríts meg otthon erőforrásokat

10 és 1 ok, amiért most azonnal tedd: hogyan takaríts meg otthon erőforrásokat

Mindannyian szeretnénk boldogok, egészségesek és… És mindent megteszünk annak érdekében, hogy unokáinknak/dédunokáinknak soha ne legyen ilyen. Hogyan lehet abbahagyni? Hogyan lehet megmenteni a többit? Kezdjük az otthonunkkal.

Hogyan készítsd el a sajátodat? Ezekkel az egyszerű tippekkel azonnal elkezdheti. Hamarosan nemcsak büszkeséget fog érezni önmagára, hanem stabilitást pénzügyi helyzetében is. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit, hogyan és miért.

Napelemek

Ennek a frissítésnek számos előnye van: mindenekelőtt nulla károsanyag-kibocsátású energiát állít elő, ami jót tesz az egészségnek és a környezetnek is. A napelemek pedig jelentősen csökkentik költségeit, ami egyesek számára döntő tényezővé válik.

ember természet

A napelemek telepítésének költsége drámaian csökkent az elmúlt néhány évben. És ez egy újabb ösztönzés, ha a haldokló bolygó által felhozott érvek nem elegendőek számodra.

Világítás

ház ablakát

, először megnézzük a dizájnt, és átgondoljuk, hogyan fog illeszkedni a . Maga a fényforrás kérdése másodlagossá válik (ha egyáltalán van), bár nem kevésbé fontos a kényelem, a kényelem és a költségvetés szempontjából.

Miért érdemes LED-es lámpákat választani? 85%-kal(!) kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák. Ez azt jelenti, hogy a villanyfizetési bizonylaton szereplő összeg is csökken.

ház

Ezenkívül az élettartam körülbelül 20 év, és az izzólámpák csak egy évig működnek megfelelően. Így kiderül, hogy egy LED-es izzó vásárlása ugyanaz, mint 20 izzólámpa vásárlása. Az energiafogyasztás csökkentése nemcsak a családi költségvetést takarítja meg, hanem pozitív hatással is van.

házi ablaknövények

Képzeld el, milyen hálás lesz nekünk a bolygó, ha egymillió ember csak egy izzólámpát cserél LED-lámpára. A hatás akkora lenne, mintha csaknem 4000 autó tűnne el (a szén-dioxid-kibocsátás tekintetében), vagy 4400 család nem használna egy évre áramot. A káros összetevők hiánya a LED-lámpákban (például a higany a fénycsövekben) szintén hozzájárul a természet megőrzéséhez.

florarium

ők is örülni fognak! A LED-kristályok általában kicsik (1 mm-nél kisebbek), és mindegyik szigorúan meghatározott hullámhosszú fényt bocsát ki. Ezeket egy kiegészítő optikai rendszer segítségével kombinálva a hideg fehértől a meleg fehérig különböző színárnyalatú lámpákat kaphatunk, ami kényelmes a szemnek, hiszen a természetes fényhez áll legközelebb.

Hogyan spóroljunk vízzel?

természet

Ezt a fontos kérdést már régen meg kellett volna oldani. Hallod még a csapból folyó vizet, szia? Egy teljesen nyitott csapból percenként átlagosan 15-20 liter víz ömlik ki. Mindegyik. Csak egy perc.

Ezért legalább tanácsos elzárni a csapot az edények szappanozása közben.

fiú természet

ne csak az edényeket tedd a mosogatóba, hanem töltsd fel vízzel, hogy ne kelljen foggal leharapni a tányérról a zabkását és a csésze oldaláról a kakaót – persze mindeddig, kíméletlenül kiönti majd a vizet a csapból.

Egy hegynyi koszos edény elmosásához egy erős patak alatt átlagosan több mint 100 liter vízre van szükség, ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt az egyszerű tanácsot. (Ismét fejben gondolja ki, mennyi pénzt fog megtakarítani.)

lány séta a tengerparton

Legyen legalább heti egy. nemcsak magukat, hanem a bolygó vízkészletét is megmentik nap mint nap, mert az állattenyésztés és az állati termékek előállítása sokkal több vizet igényel, mint .

Zuhanyozz okosan

fiú eső öröm

Tudtad, hogy a tiéd több vizet használ fel, mint amennyit a fejlődő országok átlagemberei naponta minden szükségletük kielégítésére felhasználnak? A zuhanyozási idő csökkentése az egyik leghatékonyabb módja a víztakarékosságnak.

Kombinálás: kapcsolja be kedvenc zenéit a telefonján, és kövesse nyomon az időt a lejátszott dalok alapján – egy háromperces számban lesz ideje megmosakodni.

természet hegyek

Egy ilyen ésszerű zuhany akár 50% vizet takaríthat meg, ami szintén pozitív hatással lesz a közüzemi számlákra.

3-5-ször több víz kell hozzá, mint a zuhanyozás, ezért próbáld meg kényeztetni magad ezzel az eljárással, amikor nem csak meg akarsz mosni, de tényleg érzed is.

Figyelje a vízvezeték szerelvények használhatóságát

fürdőszobai növények

Egy közönséges csöpögő csapból, amit már N. hónapja ígérget magának, akár 40 liter víz is kifolyhat egy nap alatt. Ma speciális öblítőberendezéseket vásárolhat a WC-khez, amelyek az öblített víz mennyiségének szabályozásával vizet takarítanak meg.

lányok fekszenek a homokon

A legegyszerűbb ilyen mechanizmus egy kétgombos lefolyó. Egy ilyen eszközzel a gyártók szerint egy család 30%-kal csökkentheti a vízfogyasztást. A csapokra pedig speciális keskeny nyakú diffúzorokat helyezhet – ez is segít csökkenteni a vízfogyasztást.

„Zöld” mosás

víz tenger óceán gif

Használat közben próbálja meg teljesen betölteni. Ha sürgősen szüksége van rá, jobb manuálisan megtenni. Ha van ilyen, rá is ugyanez a szabály vonatkozik. A teljesen megtöltött mosogatógép kevesebb vízzel mosogatja el az edényeket, mint amennyi a kézi mosogatáshoz szükséges.

„Zöld” szárítás

ház ablakát

És ha abbahagyja a szárítógép használatát, nemcsak arra lesz büszke, hogy nem égeti el a felesleges üzemanyagot, hanem a ruhái is sokkal tovább tartanak.

Ez azt jelenti, hogy ritkábban kell új ruhát vásárolnia. Következésképpen kevesebb ruhát fognak behozni az Ön országába Ázsiából hatalmas konténerhajókon, amelyek piszkos fűtőolajat égetnek el, amelynek kibocsátása felbecsülhetetlen.

ház fénye

Lehetőleg a szabadban szárítsa ki a ruhaneműt. Ha a városon kívül él, a friss levegőn mosott ruhája az erdők és a rétek friss aromáját fogja elnyerni, ami minden légkondicionálónál jobb.

Egyébként a ruhákról

Sokan úgy vélik, hogy a szervezett terek létrehozása segít megnyitni az energiaáramlást, és lehetővé teszi új dolgok belépését az életedbe. Soha nem tudhatod meg anélkül, hogy megpróbálnád.

fa kérge

De mivel mi vagyunk, az egyik fontos lépés lesz, hogy megszabaduljon minden feleslegestől a ruhatárából. Válassz egy napot, amikor van elég szabadidőd, és kezdd el kitakarítani a ruhatáradat.

„Ha a fiókjai, szekrényei és polcai tele vannak, és szét vannak rendezve, hogyan várhatna bármi újat az Univerzumtól? Ennek egyszerűen nincs helye!” – William Spear Feng Shui specialista.

Mindent auditálni kell: ruházatot, ékszert, cipőt. Jobb szakaszonként kezdeni: először nézzen meg mindent, ami a szekrényben lóg, majd a komódokat, majd a cipőket. három kategóriába sorolhatók: igen, nem, talán. Itt próbálj meg őszinte lenni magaddal: ha még soha nem hordtad ezt a blúzt, add oda valakinek, akinek nagyobb szüksége van rá.

lány a fürdőszobában

Mindig vásároljon, még a drágábbat is. Hosszú távon jobban teljesítenek, mint olcsó társaik.

Környezetbarát hálószoba

gyerek hálószoba

Vásároljon egy „zöld” matracot, aminek nem lesz olyan szaga, mintha készült volna, és nem mérgezi meg otthonát a nem természetes anyagok kellemetlen szagával.

Egészítse ki a megfelelő matracot természetes és… Mellesleg, maga is megvarrhatja – ez egyszerű dolog, csak egy varrógépre és egy boltban vásárolt anyagra van szüksége.

anya hálószobája gyerekekkel

Csökkentse a bútorok és tárgyak mennyiségét. Egy ágy, egy komód és – nem is kell több. Bútorvásárláskor válasszon. Még okosabb lenne használt bútort vásárolni.

Papírszalvéta helyett tartson kéznél egy csomag újrafelhasználható flanel zsebkendőt. Minden szalvéta egy fa.

Helyibb nem is lehetne: házi étel

házikészítésű étel

Konzerv – így sót is kapsz, és nem kell hozzá plusz hozzávaló. A bolti konzervekkel ellentétben. És a bankokról – plusz a bolygó számára.

házikészítésű étel

Csökkentse az élelmiszer-pazarlást. El tudod képzelni, hány tonna élelmiszert dobnak ki naponta? És hasonlítsa össze ezeket a számokat az éhezők hozzávetőleges számával. Beszéljen a nagymamájával: pontosan tudja, mi van a hűtőszekrényében, és mindig megtalálja a módját, hogy okosan használja fel a már nem friss tárgyakat. Például sajt – párolt zöldségekhez, maradékhoz.

spárga

saját ablakpárkányon és erkélyen – a fűszernövények, saláták és néhány zöldség könnyen megnő a lakásokban.

A legtisztább takarítás

világos szoba

Tisztítsa meg lakását a vegyszerektől! Végezzen: ecet, szóda vagy finom tiszta homok. Ez gyakran mindennél hatékonyabb.

lakáskonyha

A konyhában inkább textiltörülközőt használjon, mint papírtörlőt. Így csökkentheti a papírhasználatot a házban, és elegánsabbá teheti konyháját – csak egy eredeti fényes törölközőt kell választania. (Ismét a szalvéta a fa).

Kapcsolódó anyagok:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche