10 hely, ahol nem szabad mobiltelefont hordani. Sok szlovák hordja így.

Manapság nehéz olyan embert találni, akinek nincs telefonja a kezében. Világszerte nő a mobiltelefon-használók száma! Ragaszkodunk hozzájuk, és nem tudjuk elképzelni (sajnos), hogy hiányozhatnak az életünkből. Mindenhova visszük őket, még a fürdőszobába és a konyhába is. A telefon bizonyos helyeken tartása azonban veszélyes lehet az egészségünkre.

Íme egy lista 10 helyről, ahová ne tegye a mobiltelefonját, és hogy miért jobb, ha nem az ágy mellé tölti a telefont.

A telefont a nadrág hátsó zsebében hordni minden bizonnyal nagyon kényelmes. Ennek a helynek a választásával azonban sok problémának tesszük ki magunkat: az érintőképernyők nem csak az ujjakra reagálnak, és valahol telefonálhatunk, és nem is tudunk róla. A segélyvonalra érkező hívások 30%-a véletlen. Ezenkívül a gyomor- és lábfájdalmakat is befolyásolhatja. Ezenkívül könnyen elfelejtheti a telefont, és egyszerűen megsérülhet.

A férfiak nem hordanak táskát, így kényelmesebb az elülső zsebbe tenni a telefont. Ez azonban nem egészséges. Tanulmányok kimutatták, hogy a telefon elektromágneses sugárzása hátrányosan befolyásolja a spermiumok minőségét és mennyiségét. Minél tovább van egy férfinak a telefonja a nadrágjában, annál nagyobb a veszélye annak, hogy a spermája gyengül.

Még mindig nincs orvosi konszenzus arról, hogy a mobilsugárzás rákot okoz-e. Egyes tudósok szerint azonban a melltartóban lévő telefon növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Szóval jobb, ha nem hagyod ott.

Gyengíti a csípőcsontokat, ezért próbálja korlátozni a telefon hordozását ezen a területen.

Ne tartsa a bőréhez a mobiltelefon-mobiltelefont. Amikor ezt megteszi, a képernyőről származó baktériumok átkerülnek az arcára, és az elektromágneses sugárzás még erősebb. Mindig tartson 0,5-1,5 cm távolságot a készülék és a bőr között, és lehetőleg használjon fejhallgatót.

Nem, a telefon töltése nem károsítja az egészségét (kivéve az elektromágneses sugárzást, ha a közelében tartózkodik). Azonban jobb, ha nem hagyja bekapcsolva a mobiltelefont egyik napról a másikra. Lerövidítheti a telefon akkumulátorának élettartamát és csökkentheti az akkumulátor teljesítményét.

Ha kint hideg van, és a hőmérséklet nulla alá süllyed, figyelje a telefont. Ne hagyja sokáig kint vagy az autóban. A hőmérséklet-különbség nagyon káros a kütyükre. Amikor visszahelyezi a készüléket meleg helyre, páralecsapódás képződik, ami problémákat okozhat a telefon belső részleteivel kapcsolatban. Ha gyakran megy a szabadba a hideg évszakban, vásároljon „meleg” telefontokot.

A magas hőmérséklet az elektronikára is káros. Kánikulában nem ajánlott a telefont az autóban vagy a strandon hagyni. Azt is jobb, ha nem hagyjuk a tűzhely vagy kandalló mellett.

Az anyák gyakran gyorsan beteszik a telefont a babakocsiba. Egyes tudósok szerint ez veszélyes. A mobiltelefonok gyermekekre gyakorolt ​​hatása viselkedési problémákat, például hiperaktivitást és figyelemzavarokat okozhat.

Ne tegye a telefont a párna alá. Miért.

  • Éjszaka gyakran megjelennek rajta értesítések, amitől a képernyő világít. A kültéri fény befolyásolja a melatonin termelődését. Mindez alvászavarokhoz vezet, ami nagyon fontos a szervezet számára.
  • hosszú elektromágneses sugárzás fejfájást és szédülést okoz
  • előfordult, hogy felrobbantak a telefonok. Ha párnával takarja le telefonját, megnő ennek a valószínűsége. A telefon töltés közben hőt bocsát ki, ami nem távozik a párna alól. Inkább töltse anélkül, hogy közel tartaná a testéhez!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche