10 következménye a napi cukrozatlan kávé fogyasztásának

Sokak számára nincs más módja a nap indításának, mint egy csésze kávé. Néha a munkahelyi aktív szünetek között, vagy egyesek inkább az étkezés végén isszák. De azon túl, hogy a kávé kellemes rutinná vált, talán sokkal több annál.

Az előnyök elég hosszú listát lehetne kibontani, de elméletileg mind a betegségek megelőzésére és leküzdésére utal. Az eredmények még kedvezőbbek lehetnek, ha a hozzáadott cukor mennyiségét szabályozzuk.

Meg kell jegyezni, hogy bármilyen étel vagy ital túlzott fogyasztása rossz.

Ebben az értelemben 10 pozitív következményt említhetünk a szervezetünkre nézve a cukormentes kávé fogyasztásának:

  • Egészséges szív
  • Csökkenti a narancsbőrt
  • Megelőzi a 2-es típusú cukorbetegséget

Ezt szem előtt tartva a cukormentes kávé fogyasztása segít csökkenteni a zsírlerakódások kialakulását a test helyi területein, mivel hozzájárul a jó vérkeringéshez.

A cukorbetegség egyike azoknak a problémáknak, amelyek szív- és érrendszeri problémákból erednek. A 2-es típusú cukorbetegség azzal függ össze, hogy a szervezet képtelen szabályozni a vércukor- és inzulinszintet. Ez a leggyakoribb típus, azonban a cukormentes kávé fogyasztása csökkentheti a kialakulásának kockázatát.

A cukormentes kávé előnyei:

Segít a fogyásban

A jó anyagcsere egyet jelent az optimális emésztéssel. Tehát a cukormentes kávé fogyasztása segíthet a fogyásban.

Gyomorpanaszok megelőzése

A cukrozatlan kávé fogyasztása segíthet a baktériumok és méreganyagok eltávolításában a gyomorból, mivel ezek a vizelettel kiürülnek. Ez segít megállítani a káros paraziták szaporodását is, amelyek gyomorproblémákat okozhatnak.

Memóriafunkció

A tudomány szerint a cukrozatlan kávé fogyasztása segíti a memóriafunkciók fejlődését. Szakszerűbben fogalmazva, a fogyasztása blokkolhatja az adenozin nevű neurotranszmittert. Amikor a koffein ezt blokkolja, javítja az agyban az idegsejtek tüzelését. Ez segít felszabadítani a jótékony neurotranszmittereket.

Megakadályozza a fogszuvasodást

A cukrozatlan kávé mérsékelt fogyasztása jótékony hatással lehet a száj egészségére, különösen a fogszuvasodásra, mivel antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és baktériumellenes plakkellenes hatással bír.

Megelőzi a mentális betegségeket

A kávéfogyasztás memóriára gyakorolt pozitív hatásai mellett egy tudományos tanulmány szerint akár 65%-kal is csökkenti az időskori demencia kockázatát.

Antioxidánsokat biztosít

Elméletileg a kávé a legnagyobb antioxidánsforrás. Az antioxidánsok olyan természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek képesek megakadályozni vagy késleltetni a sejtek bizonyos típusú károsodását.

A kávéban kininek néven találhatók meg. Más gyakori antioxidánsok a „hidrofahéjsav” és a „polifenolok”. Ezek segítenek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelemben.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche