10 zseniális trükk az ónfólia otthoni használatához. A legtöbbjük ismeretlen!

Lehet, hogy soha nem vetted észre, de az ónfólia egy többfunkciós háztartási segédeszköz, amelyet a konyhán kívül más helyeken is használhatsz. Ma megnézzük, hogyan könnyítheti meg a hétköznapi fólia az otthoni munkát.

Forrás: Youtube

Fólia drótként

Elfelejtett vásárolni egy rácsot, és most már nincs módja kimosni egy leégett edényt? Ne ess kétségbe! Nem kell más, mint otthon egy ónfólia. Tépjünk le egy darab ónfóliát, gyűrjük össze, és súroljuk le vele az edényeket, mint egy drótkefét.

Egy alumínium fóliagolyó élesíti a késeket

Annyira unalmasak a késeid, hogy nem tudsz vele semmit vágni, és nincs éleződ sem? Ha van fóliád, nyersz. Ismét elég, ha labdává gyűrjük, és ellene élezzük a késeket. A porcelán bögre alja is ugyanezt a szolgáltatást nyújtja Önnek.

Miért érdemes ollóval fóliát vágni?

Az alufóliának köszönhetően még a tompa olló is élesíthető. Hajtsa össze többször, és tompa ollóval vágja el több helyen. Meglátod, hogy pár pillanat múlva újra élesek lesznek – csiszológép nélkül is.

A szárítóban az elektrosztatika ellen

Neked is gyakran előfordul az a probléma, hogy „sebeket” kapsz különféle tárgyakon? A főként a szárító által okozott statikus elektromosság a felelős. Ennek elkerülése érdekében csak dobjon néhány összegyűrt alufóliagolyót a dobba a ruhaneművel együtt.

Vasalódeszka

Ha a vasalódeszka huzatának alsó oldalán nincs ezüstréteg, aminek köszönhetően a vasaló hője intenzívebben verődik vissza a ruhaneműbe, akkor egy alufólia csík, amit a huzat alá teszel, pontosan ugyanezt teszi. .

A banán sokáig friss marad

Az alufóliának köszönhetően a banán hosszabb ideig frissen tartható. Azon a helyen, ahol a banánt leszedték a fürtről, csomagold be alufóliába. Látni fogja, hogy sokkal tovább sárgák maradnak, és nem lesznek barna foltok.

Elűzi a rovarokat a kertben

Vágja apró darabokra az alufólia darabjait, és keverje bele a talajba, hogy elriassza a rovarokat. Ezenkívül bélelje ki a magtálcákat ónfóliával, mielőtt beleönti a talajt – így több meleget kapnak. Ne felejtse el többször átszúrni a fóliát, hogy ne ragadjon bele víz.

Meleg étel – fényes és matt oldal

Ha azt szeretné, hogy a főtt étel tovább meleg maradjon, csomagolja be fóliába úgy, hogy a fényes oldala kifelé, a fényes oldala pedig az étel felé nézzen. Az alufólia fényes oldala kifelé veri vissza a hőt, a matt oldala pedig engedi, hogy elérje az ételt.

A sütőpapírt fólia helyettesíti

A sütőpapír alufóliával is helyettesíthető. Nem kell mást tenni, mint kibélelni vele egy tepsit, és sütőpapírhoz hasonlóan rárakni a húst.

Haj mint a fodrásztól

Az alufólia használata a kozmetikai iparban sem egyedülálló. Gyakran főleg fodrászok használják színezésre vagy kiemelésre. Így ha mersz, jó segítőtárs lehet az otthoni hajfestéshez, hajkiemeléshez.

kapcsolódó cikkek

Forrás: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche