145 percig

Nemrég olvastam valahol, hogy egy ember körülbelül 145 percet tölt naponta a közösségi médiában. Az igazság az, hogy az online ipar, különösen a divat, a szépség és az életmód nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, még Romániában is. Gyönyörű, fantasztikus, áradó, de valószerűtlen képeket láthatunk ott.

Az online az a tér, ahol menedéket keresünk a szünetekben, amikor pihenni szeretnénk, vagy amikor nem találunk jobb elfoglaltságot. És nyilván ez a tér kevésbé lehet pozitív hatással ránk. Az átlagos idő, a 145 perc elég ahhoz, hogy felborítsa korábbi hiedelmeinket.

Valóban, a közösségi médiának megvan a maga hasznossága, de sokak számára a mesés és elérhetetlen életet nagyon gyakran bemutatják. A közösségi médiának 3,78 milliárd felhasználója van, és ez a szám a jövőben növekedni fog. Nyilvánvaló, hogy ez befolyásolja az emberek életét.

A közösségi oldalakon eltöltött napi 145 perc után megjelennek az önbizalomhiányok. Az emberek megkérdőjelezik saját képességeiket, ami egy bizonyos pontig jó dolog. De nagyon gyakran átmegy a másik oldalra, ahol az önbizalom és az önbecsülés csökken.

Mert itt jönnek a képbe az összehasonlítások! Ehhez az irreális és túlszerkesztett képhez hasonlítjuk magunkat. Nem gondoljuk, hogy a valóságban még a képen látható személy sem hasonlít rájuk.

Ez az összehasonlítás frusztrációt és gyakran mély depressziót okoz. A közösségi média nem fog eltűnni, ellenkezőleg, a következő két évben exponenciálisan növekedni fog. Sokat számít tehát, hogy kit nézünk, kit hallgatunk, kit csodálunk és milyen értékeket közvetítenek.

Nagyon fontos az időnkénti takarítás a közösségi oldalakon. Általános takarítást végzek minden év végén. Ezen túlmenően még fontosabb, hogy figyelmünket egyidejűleg a könyvtár felé fordítsuk.

A könyvek nagymértékben javítják az énképedet, ami a közösségi média ellentéte. Az együtt, képernyők nélkül eltöltött pillanatok hozhatják számunkra a legjobb kikapcsolódást. Félreértés ne essék, nem vagyok a közösségi média ellen! De az egyensúly a legegészségesebb szokás.

„Tiszteld egyediségedet, és engedd el az összehasonlítást. Az összehasonlítás a bűnös. Ha egyszer összehasonlítja, akkor valaki más által megvilágított utat követi. Ne hasonlítsd magad senkihez – senki sem olyan, mint te, és te sem olyan vagy, mint mások. Hagyj békén másokat, és élvezd azt, aki vagy.” Osho

Izabella Cete személyes fejlesztési tanácsadó, NLP gyakorló, NLP mester, Life Coach, Wingwave Coach. Egyéni, páros, csoportos és szervezeti foglalkozásokon működik. A coaching különböző személyes, érzelmi, családi vagy fizikai problémákat céloz meg. Különféle módszereket használ, mind a klasszikus, mind az olyan módszereket, mint az EMDR, a klasszikus hipnózis, a meditáció vagy az éberségi gyakorlatok. Az alkalmazott módszertől függően online és klasszikusan is működik. A tanácsadáson kívül különböző típusú elvonulásokat szerveznek hétvégére vagy egy napra.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche