16 féle ablak nélküli fürdőszoba: ezek nem bánják a sötétséget és a páratartalmat!

Egy igazi kertész nem szereti a művirágokat, ezért szívesebben viseli el a virág nélküli fürdőszobabelsőt. Pedig vannak ilyen helyiségekbe is alkalmas növények, amelyek felszívják a felesleges nedvességet, segítenek a gombák megjelenése ellen, hatékonyan eltávolítják a baktériumokat, javítják a levegő minőségét. Díszítse fürdőszobáját is ezekkel a növényekkel!

Forrás: Youtube

Fontos kapcsolat a természettel

A lakásban történő növények termesztése jótékony hatással van az ember pszichológiai egészségére. Nekik köszönhetően kipihentebbnek érzed magad, segítenek megszabadulni a stressztől. Akár a hálószobájában, akár a dolgozószobájában vagy a fürdőszobában helyez el növényeket, minden szobában merítheti belőlük pozitív energiájukat. Helytől függően csak azt kell eldöntenie, hogy melyik növény lesz ott a legjobban.

Páfrányok páratartalomra készültek

A páfrányok ideális növények a fürdőszobában. Nem igényesek a fényre, és éppen ellenkezőleg, szeretik a nedvességet. Csak öntözze őket bőségesen, és évente többször trágyázzon. Sokféle páfrány létezik, mindenki válogathat! A legnépszerűbbek közé tartozik például a vese, az agancs vagy a háló.

Bambusz mindenkinek

Ha azok közé tartozol, akik néha megfeledkeznek a növényekről, szerezz be egy szerencsés bambusz vagy csíkos szitakötőt a fürdőszobádba. A belső tér gyönyörűen életre kel, és még ablak sem kell a növekedéshez. Ez a szerény növény jól néz ki egy tálban, vázában vagy üvegedényben. Kipróbálhatod a szempilla göndörítőt is, amitől egyáltalán nem kell aggódnod.

Színes növények virágokkal

Annak ellenére, hogy nem sok növény virágzik a fürdőszobában, vannak olyanok, amelyek virágoznak. Például egy ilyen begónia szereti a magasabb páratartalmat, és közvetlen napfény nélkül is virágzik. Tehát ha van egy világos fürdőszobánk, akkor ott is elhelyezhetjük broméliával, birsalmával vagy nyílgyökérrel, amelyeknek apró virágai és nagyon érdekes színű levelei vannak.

Kiterjedt mászókötél lefedettség

Ha több helyed van a fürdőszobában, elkezdhetsz egy hegymászó növényt vagy burgonyát termeszteni. Ismét sok faja van, amelyek különböző színűek. Rajtad múlik, hogy melyiken akad meg a szemed! Megfelelő körülmények között nagyon gyorsan nőhet, és így a fürdőszobája egynél több sarkát is díszítheti. A népszerű szőlőfajták közé tartoznak a filodendronok is, amelyeknek szív alakú levelei vannak.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche