Amikor nyomasztó a hőség, különböző módokat keresünk a hűsölésre. Az egyik ilyen a házi készítésű fagylalt. Mindössze két hozzávalóra és 5 perc munkára van szükség az elkészítéséhez. Felejtsük el a robotgépeket, a tojást és a hosszas habverést.

A fagylalt az egyik legnépszerűbb módja a hűsölésnek egy forró nyári napon. Sokan azért választják a boltban kapható kész fagylaltot, mert az otthoni fagylaltkészítés nehéznek, bonyolultnak és speciális eszközöket igénylőnek tűnik. Semmi sem áll távolabb az igazságtól. Könnyedén, percek alatt elkészítheted a házi készítésű fagylaltot.

Hogyan készítsünk gyorsan házi készítésű fagylaltot? Csak két összetevőre van szükséged

Otthon leggyakrabban banánfagyit készítünk, amihez csak turmixoljuk a fagyasztott gyümölcsöt és hozzáadjuk a kedvenc feltétünket.. Ezúttal azonban krémfagylalt receptje, amely mindössze két hozzávalóból áll.

Nemcsak a hőségben, hanem frissítő desszertként, sütemény vagy jeges kávé mellé is remek. Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, kedvenc lekvárunkkal, adhatunk hozzá reszelt csokoládét, aszalt gyümölcsöt vagy mazsolát.

Házi készítésű krémfagylalt receptje. Ettől lesz puha és habos

Házi készítésű krémfagylalt 5 perc alatt. Mindössze a következőkre van szükséged egy turmixgép, egy edény és egy hely a fagyasztóban.. Előnye továbbá, hogy nagyon egyszerű összetételű, egészségtelen adalékanyagok, tartósítószerek és színezékek nélkül. A recept nem tartalmaz tojást, így még az arra allergiások számára is ideális választás. Mindössze tejszínre és sűrített tejre van szükséged.

TIPP! A fagylalt elkészítése előtt a tejszínt és a sűrített tejet is alaposan hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 4 órán át, lehetőleg egy éjszakán át. Ez biztosítja, hogy a tejszínt jól felverjük, és minden összetevő tökéletesen összeálljon. A keverékhez adhatunk néhány csepp alkoholt, amitől a fagylalt puha, sima és habos lesz.

Szükséges hozzávalók:

  • 500 ml 36%-os tejszín (hűtött),
  • 250 g cukrozott sűrített tej.

A kihűlt tejszínt még néhány percig verjük, amíg elkezd sűrűsödni, és a keverőlapátokon világos nyomokat látunk a habverés közben. Lassan kezdjük el beleönteni a sűrített tejet. Még egy percig keverjük az egészet, hogy a tejszín és a tej jól összeálljon. Ha még krémesebbé és lágyabbá szeretné tenni a fagylaltot, adhat hozzá néhány csepp rumot vagy likőrt. Öntsd a tejszínhabos keveréket fagylaltformákba vagy egy tiszta edénybe. Igazítsuk el, és tegyük a fagyasztóba legalább 5 órára.

Kapcsolódó cikkek:

A családom folyton ezt a süteményt kéri, és én nem tudok nemet mondani. A fő hozzávaló megtalálható a bokorban

Ezek az áfonyás palacsinták őrületesek. A család megőrül értük, és nem akarnak más reggelit.