2022 karácsonya: Hogyan lesz nyitva az ünnepek alatt, és mikor már biztosan nem fog vásárolni

Források: ,

Karácsonyi nyitva tartás

Ha az utolsó pillanatban ajándékokat keresel, ne számíts karácsony napjára, pedig december 24-én még reggel is nyitva tartanak. Az utolsó pillanatban vásárolhat majd néhány ételt, de ne számoljon nagyobb vásárlással. Biztosan el tudja képzelni, kinek kell az utolsó pillanatban kifutnia és megvennie, amit elfelejtett.

A törvény azonban nem vonatkozik a kis, azaz 200 négyzetméternél kisebb üzletekre, amelyek bevásárlóközpontokon kívül találhatók. Lehet tehát szerencséd egy benzinkúton, a környékeden lévő kisboltban, de ott persze nagyon korlátozott választékkal kell számolnod.

Karácsony utáni bevásárlás, szilveszter és újév

Karácsony napját két munkaszüneti nap követi, amikor az üzletek zárva tartanak, és ugyanez igaz újév napjára is. A bevásárlóközpontokon kívüli kis üzletek azonban még itt is nyitva tarthatnak, vagy nem.

De más a helyzet szilveszterkor, vagy az év utolsó napján, december 31-én. A nyitvatartási idő semmilyen módon nem szabályozott, az üzletek és bevásárlóközpontok normál esetben, mint bármely más napon nyitva tartanak. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy idén december utolsó napja szombatra esik.

Mint már említettük, szilveszter napján nem nagyon fogsz vásárolni, még ezen a napon is zárva tartanak az üzletek a bevásárlóközpontokban és a 200 négyzetméternél nagyobb területen.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche