3 dolog, amire figyelni kell a munkahelyen

Mindannyian tudjuk, mi a felelősségünk a munkahelyen, tudjuk, hogy tisztelnünk kell felettesünket és be kell tartanunk a határidőket. Azonban mik azok a dolgok, amelyeket nem szabad megtennünk, hogy ne veszélyeztsük karrierünket?

1. Ne panaszkodjunk túl sokat

Sok alkalmazott rendszeresen kifejezi elégedetlenségét azzal kapcsolatban, ahogy bizonyos dolgok a munkahelyen történnek. De ha rendszeresen konfliktushelyzetbe kerülünk kollégáinkkal, akkor a legjobb a szemléletmód megváltoztatása.

Először is, senki sem szereti azokat az embereket, akik folyamatosan morognak és panaszkodnak. Rosszabb, hogy minél többet panaszkodunk, annál nagyobb a kockázata annak, hogy meggondolatlanul mondunk valamit, és bajba kerülünk.

2. Pletykát terjesztünk

Senki sem szeret pletykálkodni, de nem csak ezért kerüljük el a pletykák terjesztését vagy a kollégák rágalmazását, még ha indokolt is. Rossz körülmények között ez komoly problémákat okozhat nekünk.

Ha tényleg pletykálnunk kell, jobb, ha ezeket a beszélgetéseket az irodán kívül töltött időre tartogatjuk.

3. Túl sok időt töltünk személyes beszélgetésekkel, közösségi oldalakon vagy más olyan tevékenységgel, amely nem kapcsolódik a munkafolyamathoz

Még ha forgalmas irodában dolgozunk is, nagy eséllyel valaki figyelemmel kíséri munkavégzési szokásainkat. Ezenkívül soha nem tudhatjuk, hogy a vállalat milyen adatokat követ, ezért ha közösségi médiát vagy internetet használunk, óvatosnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mit osztunk meg.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche