3 dolog, amit NEM SZABAD megtenned sminkelés előtt

A tükör előtt eltöltött egész óra után a tökéletes sminkért küzdve nagyon kiábrándító, hogy a végén egy teljesen más képet látunk, mint amilyet eredetileg terveztünk. Ezt a kozmetikai termékek rossz minőségének, a textúrák és tónusok rossz megválasztásának tulajdoníthatja. Bár az ok valójában sokkal kevésbé nyilvánvaló dolgokban rejlik – például abban, hogy mit tettél, vagy éppen ellenkezőleg, mit nem tettél az arcoddal a sminkelés előtt. Hiszen gyakran a sminkelés előtti szépítés szokásos rituáléi nemcsak a smink minőségét, hanem a bőr általános állapotát is meghatározzák.

Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy részletes listát azokról a tevékenységekről, amelyeket semmiképpen sem szabad megtennie a dekoratív termékek alkalmazása előtt. Jegyzet:

1. A mélyhidratálást nem szabad elhanyagolni

A legjobb smink mindig az ápolás. Az eredmény attól függ, mennyire előkészítette bőrét a sminkelés előtt. Válassz bőrtípusodnak megfelelő összetevőket és állagú krémeket. Összetételükben mindig keresni kell a hidratáló vízvisszatartó komponenseket, mint például a hialuronsavat, az okkluzív (reteszelő komponenseket, mint például a shea vaj), valamint a lipidréteg analógjaként működő táplálkozási összetevőket (ceramidok, foszfolipidek). Az utolsó két fajta komponens igazi megváltást jelenthet a kiszáradt és fokozott érzékenységű bőr számára, ami télen gyakran kísért.

Vigyen fel egy könnyű esszenciát vagy szérumot a bőrre, majd szánjon időt a réteg „lezárására” a bőrtípusának megfelelő krémmel, és ne felejtsen el időt hagyni beszívódni. Ha külön használod a fényvédőt, akkor a felvitel után jobb, ha vársz 10 percet, és csak azután folytatod az alapozást. Így lehetővé válik a textúrák egyenletes és hatékony eloszlása ​​a bőr teljes felületén, és minden meglesz, ami a legsikeresebb sminkhez szükséges.

2. Nem választhat sminktermékeket anélkül, hogy figyelembe venné a textúrák kompatibilitását

A legtöbb kozmetikai termék víz, olaj és emulgeálószer emulziója. Az emulziókat direkt és inverzekre osztják. A közvetlenek az „olaj a vízben” elvén jönnek létre (a legkisebb olajcseppek a vízoszlopban) – ezek az ápolókrémek, vízbázisú alapozók, szempillaspirálok – pl. bármi, ami egy pohár vízben elkeverve feloldódik és elszíneződik.

A „víz az olajban” elvén jönnek létre a fordítottak: ezek tartós alapok, korrektorok, vízálló szempillaspirálok – olyan termékek, amelyek nem oldódnak fel egy pohár vízben.

A direkt emulziók kiváló hidratálók, de könnyen oldódnak vízben, ami befolyásolja a tartósságukat és azt a képességét, hogy más textúrákat keverjenek és rétegezzenek rájuk. Az ellentéteket egymással és olyan termékekkel kombinálják, amelyek nagyon tartósak és nem tartalmaznak vizet (smink alapozók, egyes alapozók).

A bőr felszínéhez való „tapadás” mértéke jobb a fordított emulziót tartalmazó termékeknél. Talán Ön is megfigyelte a „barátságtalan” textúrák hatását: az alapozó az intenzíven hidratáló alapozó után gördül, vagy jelentősen csökkenti az alapozó tartósságát. Nyilván nem mindig szükséges a 24 órás smink tartóssága, de a textúrák közötti különbség megértése segít megérteni, miért nem olyan megbízható a kedvenc alapozója, mint ahogy azt a gyártó hirdeti.

3. Kerülje a durva tisztítószerek használatát sminkelés előtt.

A bőr kíméletlen radírozása a tökéletesen egyenletes tónus érdekében a fő hiba, amely minden sminkelési erőfeszítést meghiúsít, bármilyen professzionális is legyen az. A tény az, hogy a sminkelés előtti hámlás a hidrolipid köpeny súlyos megzavarásához, a bőr fokozott érzékenységéhez és kivörösödéséhez vezethet.

Ennek eredményeként a bőr fokozott aktivitással kényszerül védekezni, ami azt jelenti, hogy a faggyúmirigyek aktívabban működnek, és kellemetlen ragyogáshoz vezetnek a T-zónában és azon túl is. Mit tegyünk ilyen helyzetben? A legjobb, ha lágy peelinget használ – hengerrel vagy maszkokkal a pórusok összehúzására, ami finom hatást biztosít a bőrön a hámlás és a kipirosodás veszélye nélkül.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche