3 otthoni recept vesekő kezelésére

A vesekőben szenvedőket segítő otthoni receptek alacsony oxaláttartalmú összetevőkből készülnek. Megakadályozzák a kövek növekedését, és olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek feloldhatják a már kialakult köveket.

Az ásványvíz folyamatos ivása vesekő kialakulásának veszélyét hordozza magában

A vesekő kemény tömeg, amely lehet kerek vagy korallszerű, szabálytalan alakú. Lehetnek olyan kicsik, mint egy homokszem vagy olyan nagyok, mint egy tojás.

A kő mérete attól függ, hogy egy személy érzi-e, de még a kis kövek is súlyos fájdalmat okozhatnak, amikor a húgyúton keresztül távoznak a testből.

Sok folyadék segíthet a vese kiöblítésében és a kövek kiürülésében, de vannak olyan természetes italok is, amelyek felgyorsítják a folyamatot.

Alacsony oxalát receptek vesekő kezelésére

Azoknak, akiknek jelenleg vesekőjük van, javasoljuk, hogy próbáljanak ki több olyan házi receptet, amelyek alacsony oxaláttartalmú összetevőket tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a vesekő növekedését. Olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek feloldhatják a már kialakult köveket.

Mielőtt azonban új étrendet próbálna ki, konzultáljon orvosával.

Vesekövet képző élelmiszerek

Házi, alacsony oxaláttartalmú kenyér

Keverjünk össze 2 evőkanál cukrot, 1 csésze meleg vizet és 1 csésze búzalisztet egy csomag száraz élesztővel egy nagy tálban. Amikor a keverék enyhén emelkedni kezd, adjunk hozzá még fél csésze búzalisztet, fél kanál sót, 1 csésze sima lisztet és 2 kanál olajat.

Ha jól összekevertük, fordítsuk ki a tésztát egy sima felületre, és adjunk hozzá még egy fél csésze sima lisztet, 2-2 evőkanál napraforgómagot és zabot.

Gyúrjuk a tésztát néhány percig, amíg az összes hozzávaló jól össze nem keveredik, majd tegyük egy tiszta tálba (először tegyünk olajat a tál aljába).

Hagyjuk kelni a tésztát, duplájára kelesztjük, óvatosan cipót formázunk (vagy több cipót), tegyük sütőlapra vagy tepsire.

Hagyja kelni további 30 percig, majd süsse a cipót körülbelül 30 percig 190 °C-on aranybarnára.

Mely egészséges ételek képeznek veseköveket?

Gránátalmalé

Hámozzon meg 2 közepes gránátalmát, és tegye a gránátalma magokat egy nagy turmixgépbe. Keverje össze néhány percig, amíg folyékony rózsaszín lé nem lesz.

A levet öntsük egy pohárba és igyuk meg. Ne adjon hozzá cukrot vagy sót, hacsak orvosa nem engedélyezte

Citromlé mézzel

Adjunk hozzá egy friss citrom levét és egy kanál mézet 230 ml meleg vagy hideg vízhez. Helyezze a keveréket egy turmixgépbe, és turmixolja néhány másodpercig, amíg az összetevők jól össze nem keverednek.

Ez a frissítő ital magas citromsavat tartalmaz, amely segít csökkenteni a vizelet savasságát. Igya meg, amint elkészül./

Lájkolj minket a Facebookon is, ahol még sok hasznos és érdekes olvasmányt találsz!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche