3 tea, amelyet nem ajánlott röviddel lefekvés előtt inni

A teák nagyon finomak és egészségesek. Nem csak az egészséget javíthatják, hanem energiát is adhatnak! Nézze meg, mely teák fogyasztása nem ajánlott röviddel lefekvés előtt, nehogy alvásproblémák jelentkezzenek!

3 tea, amelyet nem ajánlott röviddel lefekvés előtt inni

unsplash.com

1. Fekete tea

A fekete tea más teákhoz képest nagyon sok koffeint tartalmaz. Ezért nem ajánlott legalább két órával lefekvés előtt inni ezt a teát. A kávéhoz hasonlóan ez a tea is elősegítheti az álmatlanságot, az energiahullámot. Ezt a teát, valamint a matcha teát ajánlatos a nap első részében inni. Energiát és lendületet adnak.

3 tea, amelyet nem ajánlott röviddel lefekvés előtt inni

pexels.com

2. Fehér tea

A fehér tea nagyon egészséges. Elfogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, emellett gazdag antioxidánsokban is, ami fogyáshoz vezethet. Ezt a teát a „fiatalság elixírjének” is nevezik, vagy a fehér tea fogyasztása valószínűleg késlelteti a bőr öregedését. Számtalan jó tulajdonsága ellenére ezt a teát nem ajánlott este inni. Ennek oka a benne lévő koffein mennyisége. Ez a tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a fekete tea, de elegendő koffeint tartalmaz ahhoz, hogy negatívan befolyásolja az alvás minőségét.

3 tea, amelyet nem ajánlott röviddel lefekvés előtt inni

pexels.com

3. Zöld tea

A szakértők megosztottak abban, hogy lefekvés előtt ajánlott-e zöld teát inni. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a koffein mennyisége a zöld teában olyan kicsi, hogy nem befolyásolhatja az alvás minőségét, hanem éppen ellenkezőleg – elősegíti az alvást. A zöld tea egy L-teanin nevű aminosavat tartalmaz. Ez az aminosav segít csökkenteni a szorongást. A nap folyamán ebben a teában található koffein és L-teanin javítja az általános közérzetet, javítja a termelékenységet és csökkenti a fáradtságot.

A különböző vélemények ellenére a szakértők azt javasolják, hogy ne igyunk zöld teát legalább két órával lefekvés előtt.

összegyűjtött három teát is, amelyeket röviddel lefekvés előtt ajánlott inni. Olvass tovább.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche