3 tea, amelyet nem ajánlott röviddel lefekvés előtt inni

A teák nagyon finomak és egészségesek. Nem csak az egészséget javíthatják, hanem energiát is adhatnak! Nézze meg, mely teák fogyasztása nem ajánlott röviddel lefekvés előtt, nehogy alvásproblémák jelentkezzenek!

unsplash.com

1. Fekete tea

A fekete tea más teákhoz képest nagyon sok koffeint tartalmaz. Ezért nem ajánlott legalább két órával lefekvés előtt inni ezt a teát. A kávéhoz hasonlóan ez a tea is elősegítheti az álmatlanságot, az energiahullámot. Ezt a teát, valamint a matcha teát ajánlatos a nap első részében inni. Energiát és lendületet adnak.

pexels.com

2. Fehér tea

A fehér tea nagyon egészséges. Elfogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, emellett gazdag antioxidánsokban is, ami fogyáshoz vezethet. Ezt a teát a „fiatalság elixírjének” is nevezik, vagy a fehér tea fogyasztása valószínűleg késlelteti a bőr öregedését. Számtalan jó tulajdonsága ellenére ezt a teát nem ajánlott este inni. Ennek oka a benne lévő koffein mennyisége. Ez a tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a fekete tea, de elegendő koffeint tartalmaz ahhoz, hogy negatívan befolyásolja az alvás minőségét.

pexels.com

3. Zöld tea

A szakértők megosztottak abban, hogy lefekvés előtt ajánlott-e zöld teát inni. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a koffein mennyisége a zöld teában olyan kicsi, hogy nem befolyásolhatja az alvás minőségét, hanem éppen ellenkezőleg – elősegíti az alvást. A zöld tea egy L-teanin nevű aminosavat tartalmaz. Ez az aminosav segít csökkenteni a szorongást. A nap folyamán ebben a teában található koffein és L-teanin javítja az általános közérzetet, javítja a termelékenységet és csökkenti a fáradtságot.

A különböző vélemények ellenére a szakértők azt javasolják, hogy ne igyunk zöld teát legalább két órával lefekvés előtt.

összegyűjtött három teát is, amelyeket röviddel lefekvés előtt ajánlott inni. Olvass tovább.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche