3 tipp, hogy konyhai munkalapja ragyogó maradjon, legyen az acél, márvány vagy gránit.

Konyhai higiénia konyha a ház egyik legfontosabb része, itt főzünk, sőt néha eszünk is. Sok takarítási feladat nagyon könnyen elvégezhető, és könnyedén elvégezheted őket minden nap, mert nem vesznek sok időt igénybe, és segítenek rendet tenni.

Egy tiszta és fertőtlenített munkalap sok mindent megkönnyít, a szennyeződés veszélye nélkül gyúrhatod és állíthatod össze az ételeket. Nagyon fontos szempont, hogy ha bármilyen nyers húst főzöl, azt nagyon jól fertőtlenítsd, hogy elkerüld az ételmérgezést, és soha ne keverd össze a zöldségekkel, amiket meg akarsz enni.

Különböző típusú munkalapok léteznek, amelyek minden otthon ízléséhez és igényéhez alkalmazkodnak; vannak márványból, mások gránitból és vannak acélból készültek is. Mindegyik különleges gondosságot igényel, amikor a munkalap tisztításáról van szó. konyha hogy elkerülje a károsodásukat, és idővel tartósabbá tegye őket.

Például, ha a munkalap anyaga a pulton a konyha gránitból készült, ezért tudnia kell, hogy eléggé ellenálló, bár nem szabad túlzásba vinni a tisztítószerekkel. Ehhez az anyaghoz speciális termékeket kell használnia, bár a makacs foltok eltávolításához a legjobb, ha vízzel kevert mosószert használ, akár szivacs segítségével is.

Másrészt a márvány munkalap tisztításához először is fogjunk egy puha, nedves ruhát, és távolítsuk el az összes kenyérmorzsát vagy apró részecskét, ami a felületen fellazult. Ezután adhat hozzá mosószert vagy egy másik nedves ruhát néhány csepp fehérítővel. Ezután önthet vizet, és mindent szárazra törölhet.

Végül az acél munkalapok esetében a tisztítás más. Először is kerülni kell a csiszolószereket, mert azok megkarcolhatják és károsíthatják a felületet. Ne próbálkozzon fémszivacsok használatával. Jó megoldás egy nedves kendő almaecet és szódabikarbóna keverékével.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche