4 érdekes és eredeti technika a tojásfestéshez

A hagyomány azt diktálja, hogy Nagycsütörtökön vagy Nagyszombaton feltűrjük az ingujjunkat, és a nap legfontosabb „szent cselekedetének” – a húsvéti tojásfestésnek – szenteljük magunkat. Ebből az alkalomból mindazok figyelmébe, akik még azon töprengenek, hogy melyik technikát válasszák, bemutatunk néhány ötletet – melyek közülük könnyebb, eredeti és érdekesebb:

Festés selyemmel és pamuttal

Ehhez nem festékekre van szükség, hanem… selyem- és pamutszövetekre. A kelméket akkora négyzetekre vágjuk, hogy becsomagoljuk a tojásokat. Minden tojás egy külön darab selyemszövetbe van csomagolva. Ezután a selyembe csomagolt tojások mindegyikét még egyszer becsomagolják egy fehér pamutkendővel, és megkötik. A tojásokat egy edénybe rendezzük, és felöntjük vízzel. Adjunk hozzá 3 evőkanál. ecetet és forraljuk 15 percig. A fényes és fényes hatás érdekében olajba áztatott vattakoronggal áttörölheted a tojásokat.

Decoupage

Készítsen szalvétákat érdekes tematikus mintákkal. Minél finomabb a szalvéta, annál jobb. A rajtuk lévő figurák – madár, nyuszi, tojás, virág stb. kivágjuk és decoupage ragasztóval ráragasztjuk egy fehér (vagy festett) tojásra. A kép tartóssága érdekében ajánlatos színtelen körömlakkkal átmenni.

Tojás csipkében

Ez ugyanolyan egyszerű, mint amennyire gyönyörű és eredeti módja a tojásdíszítésnek. A csipkébe öltözött tojások nagyon szépek, boldogan az ünnepi kosárba helyezve, gyönyörűek és eredetiek. Ennek eredményeként élvezheti az elegáns dekorációt a festék legkisebb beavatkozása nélkül. Elég, ha a főtt tojást körbetekerjük az előre kivágott csipkével, és akcentusként a végét szalaggal átkötjük.

Erbu

Az eredeti Erbu technikát ma már csak Törökországban alkalmazzák. Erre a célra egy kis kádat használnak, amelyet előzőleg növényi gyantával (vagy speciális márványfestékekkel) feloldott vízzel töltenek meg. A természetes sörtéjű vékony kefe segítségével a mester képet alkot – például virágot. Az így kapott vízképet az Ön által választott tojásra nyomtatjuk. A technika a következő: merítés, kihúzás, forgatás és újra bemerítés. Ha megszáradt, vizes bázisú lakkal lakkozható.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche