4 esti tevékenység, amely javítja az alvás minőségét

Lehet, hogy nehezen tud elaludni, vagy nem ébred fel elég energiával. Ennek oka lehet a hosszú ideig tartó elalvás, a rövid és rossz minőségű alvás. Vannak azonban bevált praktikák, amelyek betartása azonnal javítja az alvást. És az első éjszakától kezdve dolgoznak.

Az olvasás sokkal kellemesebb módja az elalvásnak, mint a tévézés.
Zenét hallgat

Az altatódalok nem csak kisgyermekeknél működnek. Az American Sleep Association meglepő hatással vizsgálta a zene elalvásra gyakorolt ​​hatását. Az emberek a különböző korcsoportokban jobb alvásminőségről számoltak be, miután nyugtató zenét hallgattak. Egy tanulmányban lefekvés előtt 45 percnyi zenét hallgató felnőttek arról számoltak be, hogy az első éjszaka óta jobb volt az alvás minősége. Mielőtt zenét adtak volna az esti rutinjukhoz, a résztvevőknek 27-69 percbe telt elaludni, a zene hozzáadása után pedig mindössze 6-13 percig. Természetesen fontos, hogy kellemes, pihentető, nyugtató zenét hallgassunk.

Elmélkedik

A meditáció az egyik legjobban bevált módszer a stressz csökkentésére. Ugyanakkor a stressz gyakran felelős a rossz alvásért és a nyugtalan álmokért. Minél magasabb a kortizol szintje a vérben, annál rosszabb az alvás. Ezért, ha meditálással csökkenti a stressz szintjét, úgy fog aludni, mint egy vattakorong. Nem számít, milyen típusú meditációt választ. Minden elfogadható.

Olvass tovább

Az olvasás sokkal kellemesebb módja az elalvásnak, mint a tévézés. Ha olvas, az agya elszakad a hétköznapi aggodalmaktól, csökken a stressz szintje, ráadásul a fantáziája is beindul. Nagyon hatékonyan tudja ezt követően lecsillapítani az agyat az alfa szintre. Egy szép könyv lefekvés előtt határozottan nagyszerű taktika álmaid megidézésére. Jó, ha meleg fényt használunk kék LED sugárzás nélkül, ami megakadályozza a melatonin képződését.

Igyál egy kis kamilla teát

A tea egy könyvvel vagy zenével remek terápia a gyorsabb elalváshoz. Célszerű azonban a megfelelő teát választani. Bármilyen nyugtató gyógynövény lehet, de a kamillateának nagyon jó az eredménye. Gyorsan megnyugtatja az elmét, megkönnyíti az elalvást és elmélyíti az alvást. Egy csésze kamillatea után reggel sokkal kipihentebb leszel, mintha ugyanannyi órát aludtál volna e gyógynövény nélkül. Próbáld ki, hatása az első csésze után érezhető.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche