4 nagyszerű módja a paradicsom előtermesztésének: Tanácsok egy tapasztalt kertésztől. Néz

Források: ,

Az ablakpárkányon elegendő hely

Minden évben van saját paradicsomod, vagy csak a termesztésen gondolkodsz? Bár van munka a paradicsommal, ez nem egy nagy dráma, és biztosan termesztheti saját paradicsomát. Ha van hely az ablakpárkányon, ahová el kell helyeznie a csírázó magvakat, és ki kell növeszteni a palántákat, mielőtt elérkezne a szabadba ültetés ideje, próbálja meg előnevelni a palántákat. Egy másik kötelező egy erkély, terasz vagy csak egy kis kert a ház körül, ahová később nagyobb növényeket is elhelyezhetünk.

Paradicsom előnevelése négyszer eltérően

Forrás: Youtube

Mire számíthat és mit hagyhat ki a paradicsomtermesztés során?

Ha még nem ismeri a paradicsomtermesztést, akkor fel kell készülnie és át kell gondolnia a következőket.

  • Ha a magok egyáltalán nem jönnek ki, az számos probléma eredménye lehet. A leggyakoribb a magvak kora. Ha nem működik, ne ess kétségbe. Később biztosan tud majd vásárolni már előnevelt palántákat, esetleg megosztja Önnel egy ismerőse, aki jobban járt.
  • Ne spóroljon a talajjal. Ez érvényes vetésnél és előültetésnél, de később konténerben vagy ágyásban történő termesztésnél is. A paradicsom tápanyagigényes zöldség, amelyet egész szezonban elég intenzíven kell trágyázni és öntözni.
  • Ha nem kis bokorfajtákat termeszt, a paradicsomnak is szüksége lesz támogatásra. Gondolkodjon előre, és szerezzen be megfelelő rudakat, spirálokat vagy más kötözőrendszert. Találkozhat fejjel lefelé termesztéssel vagy szinte fekve ültetéssel is. Nyilvánvalóan még ezek a módszerek is megfelelnek valakinek, de a szabványos függőleges termesztés bevált, és egyáltalán nem igényes.
  • A trágyázást viszonylag korán, az első valódi levelektől kezdjük, amelyek jellegzetesen ki vannak vágva. Kezdő típusú műtrágyákkal kezdődik, vagy természetes házi műtrágyákkal, amelyek szintén beváltak, olcsók és könnyen elkészíthetők.
  • Ne feledje, hogy a növényeknek nemcsak sok napfényt kell kapniuk, hanem a rovarokat is, amelyek beporozzák a növényeket.
  • A paradicsomot a vegetációs időszakban később meg kell csípni. Ez azért történik, hogy a növény ne fektessen feleslegesen energiát a növekedésbe, amiből semmi sem származik. Természetesen a teljes növekedés alatt öntözni kell, és ellenőrizni kell, hogy nem szenvednek-e betegségektől, kártevőktől.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche