4 olyan tárgy, aminek nem szabad az éjjeliszekrényén lennie

Számos tényező befolyásolja a minőséget és az egészséges alvást: kényelmes hőmérséklet és páratartalom a szobában, kényelmes párna és kellemes ágynemű, jó minőségű matrac. Van még egy pont, amelytől az alvás minősége közvetlenül függ – az éjjeliszekrény.

Egy profi térszervező biztos abban, hogy bizonyos tárgyaknak nincs helye az éjjeliszekrényen.

Milyen tárgyakat nem szabad az éjjeliszekrényen az ágy közelében tárolni?

Elektronika

Sokan az ágyunk mellett töltjük telefonunkat, annak ellenére, hogy vita folyik az ilyen szokások veszélyeiről. Lefekvés előtt sem ajánlott sokáig nézegetni valamit a telefonon, mert az túlterheli az idegrendszert.

4 tárgy, aminek nem szabad az éjjeliszekrényén lennie – 1. fotó

Ha örökre meg akar szabadulni ettől a szokásától, és javítani szeretne az alvási szokásain, akkor abba kell hagynia okostelefonját vagy táblagépét az éjjeliszekrényen. Csak éjszakai lámpát, elektronikus ébresztőórát és orvosi felszerelést hagyjon itt, ha szüksége van rá.

Dokumentáció

Hagyja a munkáját a munkahelyén, és ne vigye magával a hálószobába. Mindenféle üzleti jegyzetfüzet és szerződés mellett ne tegyen számlákat, leveleket és egyéb stresszt okozó dolgokat a hálószoba éjjeliszekrényére. Jobb, ha az ilyen dolgoknak külön helyük van, például a nappali szekrényében.

Hogyan szervezzük meg a helyet a hálószobában

Étel

A reggeli az ágyban elméletileg jól hangzik, de valójában ez a leggyorsabb módja annak, hogy bepiszkolja az ágyneműt. Annak elkerülése érdekében, hogy az ágyban étkezzen, ne tároljon édességeket és harapnivalókat az éjjeliszekrényben.

A morzsák és az ételmaradékok könnyen bejuthatnak az ágy réseibe, és gyakrabban kell kimosnia az ágyneműt és magát az ágyat is tisztítania. Arról nem is beszélve, hogy ez termékeny talaj a kártevőknek.

Zsebek tartalma

Sok ember számára az éjjeliszekrény a nyugták, névjegykártyák, utazási jegyek, aprópénz és egyéb, a pénztárca vagy zsebben felhalmozódó tárgyak tárolására szolgáló hely.

4 tárgy, aminek nem szabad az éjjeliszekrényén lennie – 3. fotó

Bár nincs semmi baj, ha ezeket a tárgyakat biztonságosan az ágya mellett tartja alvás közben, mégis gyakori oka a rendetlenségnek, ezért a legjobb, ha máshol tárolja őket.

Korábban arról beszéltünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche