4x gyönyörű tavaszi sírdísz: Fantasztikus szín- és illatok kombinációk! Néz

Források: ,

Hogyan ültessünk sírt tavasszal?

Forrás: Youtube

Növények kiválasztása a sírba

Miből lehet választani? Nemcsak tavasszal, hanem egész évben elsősorban a körülményeknek megfelelően kell növényeket választani. Sírok esetében lehetőség van a sírkő szélére vagy virágcserépbe ültetni növényeket. Mindenekelőtt a viszonylag sekély és széles csészealjjal ellátott tálakat részesítik előnyben. Ne spóroljunk a minőségi talajon, a növényeknek állandó kontroll nélkül is ki kell bírniuk.

Egy másik fontos kritérium még a hidegebb hónapokban is a napfény. Válasszon olyan növényeket, amelyek árnyékban vagy közvetlen napfénynek megfelelőek, az adott körülményeknek megfelelően.

Az egynyáriak közötti választás is teljesen egyéni, és mindkettőnek megvannak a maga előnyei, tavasszal azonban elsősorban aszerint tájékozódunk, hogy virágoznak-e a növények. Használja ki a szezon első gyönyörű virágait – még a temetők is megérdemlik a tavasz színeit.

Milyen virágokat kérünk tavasszal?

Tavasszal ültethet például jácintot, nárciszt, tulipánt vagy harangvirágot. Ezeket a jellemzően tavaszi virágokat nem kell bemutatni, de azért érdemes érdekes törpefajtákat keresni. Az apró tulipánok mérete nagyon szép, ugyanakkor a szél nem töri le őket védett helyen. További alkalmas növények minden bizonnyal az árvácska és más ibolya, a ladonyka, a ladonyka és a kevésbé ismert, de gyönyörű pushkinia.

Kora tavasszal virágzik a körömvirág is, amely többé-kevésbé minden napfényt elbír, rengeteg szín közül lehet válogatni. Egyes fajok egyenesebbek, mint általában elterültek, és gyönyörűen tarka levelei lehetnek. Áprilisban és májusban is virágoznak a finom nefelejcsek, amelyek nem igényesek a nedvességre, szeretik a napot és az árnyékot is.

A gazdagon virágzó ibériai növények alkalmasak a szárazságra és a napsütésre. Ha védtelen sírja van, ez az alacsonyan fehér virágú növény áprilisban és májusban virágzik. Ne felejtsen el különféle fajtákat is keresni, például a ‘Pink Ice’-nek csak enyhén rózsaszínes lila virágközei vannak, de nagyon jól néz ki.

Jó választás a nagy levelekkel díszített, júniusig virágzó padlizsán is. Nem bánják sem a napot, sem az árnyékot, de magasságukból adódóan nagyobb sírba, vagy kevesebb darabban alkalmasabbak.

Ugyanezek a szárazabb és nagyon napos körülmények a flamingóknak is megfelelnek. Gyakran alacsony és kényes növények. A virágok színe leggyakrabban fehér, rózsaszín vagy lila.

Ha szereti a finomabb ültetést, mint a moháról és páfrányról szóló mesében, akkor tetszeni fog a szaxifrage, amelyet Saxifraga néven ismerhet. A mohazsemle áprilistól májusig virágzik fehér, rózsaszín, de sötétvörös virágokkal is, mint például az ‘Alpino Deep Rose’.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche