5 apróság, amit ha hozzáadsz a reggeledhez, szebb lesz a napod

Ha megváltoztatod a reggeledet, az megváltoztatja a napod többi részét is. Ha jó programokra hagyatkozik, az élete is lényegesen magasabb színvonalú lesz. Ezek nem extra életkihívások, hanem néhány apróság, amivel pár perc alatt megbirkózol. Nem foglalják el az idődet, hanem a saját kezedbe adják a napot.

Egy pohár víz ébredés után szebbé teszi a napot.
Gyakorold a hálát

„A pozitivitás ereje elképesztő, ezért kezdje hálával a napot” – tanácsolja Samantha Benigno, mentális egészségügyi szakember. Még mielőtt belemerülne a napi problémákba. És gyakran apró dolgokra is jó, ha emlékezteted magad azokra a dolgokra, amelyekért hálás vagy. Néha elhanyagolt, de olyan fontos tények, mint például az, hogy kikeltél az ágyból, nem vagy kórházban, egészségesek a kezeid, van melletted valaki, stb. A banális problémák teljesen más keretet kapnak.

Mosoly

Egyszerűen mosolyogj magadra reggel a tükörben. „Nem számít, mi vár rád, indítsa a napot mosolyogva. Ez azonnal energiát ad, és egyben felkészít a racionális döntésekre a nap folyamán. Mosolygás után az agy másképp kezd el dolgozni, mint amikor a sarkok lefelé vannak” – mondja Samantha Benigno. Néha jó meghallgatni a szakértőket, és mosolyogni, ha nincs is hozzá kedve. Biztosan van elég oka, csak az, hogy lélegzel, és vagy. És a pozitív energia elkezd áramlani a testedben.

Hideg víz

Vegyünk egy gyors hideg zuhanyt, vagy legalább adjunk hideg vizet az arcunkhoz! Segíti a vér áramlását, összehúzza a pórusokat és megnyugtatja a szemet. Minden, ami ahhoz kell, hogy a reggelt energikusan és jó hangulatban induljon. Ebben mind a mentális, mind a fizikai egészséggel foglalkozó szakemberek egyetértenek. A hideg víz a legolcsóbb, ugyanakkor az egyik leghatékonyabb módja a mentális és fizikai egészségünk javításának reggelenként.

Hidratáció

Egy pohár víz ébredés után szebbé teszi a napot. Ideális esetben igyon meg egy pohár ásványvizet, amely pótolja az éjszaka folyamán elvesztett vagy kiizzadt nyomelemeket és sókat. A víz nélkül töltött órák után teste határozottan frissebb lesz egy ilyen korty után. Ezenkívül az ásványvíz magnéziummal, káliummal, foszforral, cinkkel, vassal és jóddal látja el a szervezetet, hogy felkészítse a szervezetet a napi stresszre.

Mozgalom

„A gyakorlatok hozzáadása segít felkészíteni a testet a stresszes tényezőkre a nap folyamán” – mutat rá Samantha Benigno. Nyilvánvaló, hogy nem mindenkinek van elég ideje a reggeli teljes testmozgásra. Nos, legalább 10 perc dinamikus gyakorlat elég. Például ugrókötelet, angol trükköket vagy néhány lövést. A nyújtás is segít. Próbáld ki. Nem érdekel.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche