5 dolog, ami történik a testeddel, ha utána eszünk 19:00

A szakértők öt olyan dolgot emelnek ki, ami akkor történik a szervezetünkkel, ha utána eszünk 19:00. A késő esti étkezésnek megvannak az előnyei és hátrányai.

pexels.com

1. Szabályozza a vércukorszintet

Lauren Manaker, a The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook és a Feeling Male Fertility című könyv szerzője úgy találja, hogy néhány ember számára az esti egészséges ételek fogyasztása is ajánlott. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek, vagy a szervezetben a glikogén szintézissel küzdőknek ajánlott este, lefekvés előtt egészséges nassolni valókat. Ezeknek az egészséges ételeknek az elfogyasztása segít jobban szabályozni a vércukorszintet.

pexels.com

2. Növekszik a zsír mennyisége a hasi területen

Bár néha jó ötletnek tűnhet egy késő esti uzsonna vagy vacsora, a táplálkozási szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ilyen késői étkezés súlygyarapodáshoz vezethet közvetlenül a hasban. „A hasi zsír csökkentése érdekében érdemes elkerülni a késő esti nassolást” – mondja Trista Best táplálkozási szakértő. A késő esti étkezés közvetlenül hozzájárul a súlygyarapodáshoz, mivel a legtöbb ember zsíros, magas kalóriatartalmú ételeket választ az éjszakai órákban.

pexels.com

3. Hasi kellemetlen érzés

Tris Best táplálkozási szakértő szerint a késő esti vagy röviddel lefekvés előtti étkezés gyomorpanaszokhoz vezethet. Bármilyen ételt is eszik este, ez hozzájárulhat a gyomorégéshez, mert az esti órákban az emésztőrendszer már nem olyan aktív, az étel nem emésztődik meg olyan gyorsan.

pexels.com

4. Rossz alvás

A bőséges és laktató ételek elítélése este vagy röviddel lefekvés előtt közvetlenül befolyásolhatja az alvás minőségét. Előfordulhat, hogy nehezen tud elaludni, vagy felébred az éjszaka közepén, és utána nehezen alszik el. A késői étkezés befolyásolja az alvási szokásokat. Fontos, hogy lefekvés előtt legalább három órával ne egyen. A szervezetnek elegendő időt kell adni az étel megemésztésére, ezért a szakértők nem javasolják az étkezést 19:00.

pexels.com

5. Segít az izmok helyreállításában

Bár a késő esti étkezésnek számos negatív mellékhatása van, vannak pozitívumai is. Például, ha fizikai aktivitást, edzést végzett a nap második felében, akkor az esti étkezés elősegítheti az izmok helyreállítását.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche