5 hatékony tipp a rossz lehelet leküzdésére

Laila Zālīte okleveles gyógyszerész öt hasznos tippet ad a rossz lehelet leküzdésére.

Kora reggel, közvetlenül ébredés után, dohányzás után is, fokhagymában, hagymában vagy egzotikus fűszerekben gazdag étkezés után, halételek elfogyasztása után teljesen normális, élettani jelenség a szájszag vagy szájszag. Ha azonban a hétköznapokban is rossz társ lesz, és nem találod az okát étkezési szokásaidban, akkor az okot máshol kell keresni, esetleg a gyomorban, torokban, orrüregben, májban, vesében. Hogyan küzdjünk a rossz lehelet ellen – mondja Laila Zālīte okleveles gyógyszerész.

unsplash.com

1. Praktikus

A rossz lehelet megelőzésére speciális szájöblítőket és -frissítőket vagy spray-ket vásárolhat a gyógyszertárban. Fontos, hogy a szájvizet helyesen használd – a legjobb étkezés után a nap folyamán. Léteznek oxigénnel és fluoriddal dúsított termékek is – ezek nemcsak a leheletet frissítik, de az oxigén javítja a gyógyulási folyamatokat és gyógyítja a fogínyt.

unsplash.com

2. Megelőző

Ügyeljen a szájhigiéniára és járjon rendszeresen fogorvoshoz! Naponta legalább kétszer fluorid tartalmú fogkrémmel kell fogat mosni, ne feledkezzünk meg a nyelvmosásról sem. A fogkefét célszerű két-három havonta, illetve betegség után azonnal cserélni, de a fogközöket naponta egyszer érdemes megtisztítani fogselyem vagy a patikákban kapható fogköztisztító kefével. Ha fogsort használ, ne felejtse el kivenni egy éjszakán át, de mielőtt visszatenné a szájába, alaposan tisztítsa meg egy speciális termékkel.

unsplash.com

3. Stratégiailag

Javasoljuk, hogy hagyjon fel a rossz szokásokkal, ne dohányozzon, tartózkodjon a túlzott alkoholfogyasztástól.

unsplash.com

4. Mindennapi

Ügyeljen a menüre. Egy adott élelmiszertermék vagy termékcsoport intoleranciája is okozhatja a kellemetlen szájszagot. Emlékeztetni kell arra is, hogy a szájüreg nyálkahártyáját rendszeresen meg kell nedvesíteni, hogy a nyálkahártya ne száradjon ki, és ne forduljon elő rossz lehelet. Ezért egy felnőttnek legalább 1,5 liter vizet kell inni naponta.

unsplash.com

5. Finom

A rossz lehelet gyors megoldása a cukormentes rágógumi vagy a xilittel ellátott nyalóka. Számos fertőtlenítő tulajdonságú fűszer, például zeller, szegfűszeg, koriander, menta, kardamom, fahéj, gyömbér, guava és ánizs, valamint egy csésze zöld tea is segít megelőzni a rossz leheletet.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche