5 KÖTELEZŐ dolgot kell tenni a rózsákkal tél előtt, hogy tavaszig fennmaradjanak:

A rózsa az egyik legszebb virág minden udvarban vagy kertben. Igényesek azonban az ápolást illetően, különösen, ha teleltetésükről van szó.

A hideg idő beköszöntével több fontos lépést is meg kell tenni a rózsák gondozásában, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal ismét színnel örvendeztessenek meg.

Ez az 5 fontos és nagyon egyszerű lépés, amelyet a tél előtt végre kell hajtania, hogy jövőre gyönyörű rózsaszíneket biztosítson.

1. Etetés a megfelelő műtrágyával

A műtrágyázásnál a legfontosabb, hogy ne csak időben végezzük el, hanem a megfelelő időben állítsuk le. Ebben az esetben a rózsák nitrogénnel való táplálását augusztus végétől le kell állítani.

Az időjárás lehűlésével használjon foszfor-kálium műtrágyákat. Ezáltal a rózsabokrok gyökerei megerősödnek, és vitalitása nő.

2. Hagyja abba az öntözést

Az öntözés módja is fontos. Elősegítheti a rózsák nyugalmi állapotát, ha az ősz közeledtével csökkenti az öntözést.

Az időjárás lehűlésével teljesen el kell felejteni a rózsák öntözését.

3. Csípés

A hajtások hegyének megcsípésével fejlődésük leáll. Szeptember a legalkalmasabb időszak erre az eljárásra. De még októberben sem késő megtenni.

4. A talajfeltárás leállítása

A rózsák körüli talaj felásása felébreszti a szunnyadó rügyeket. Nyáron a gondozásuk változhatatlan része.

Az ősz beálltával jobb, ha elhalasztja ezt az eljárást, mivel az „ébredt” rügyek egyszerűen lefagynak a hideg időjárás kezdetén.

5. Metszés

A rózsák őszi metszését 2 szakaszban hajtják végre – a szeptemberi fagyok kezdetével el kell távolítani a virágszárakat és a gyenge hajtásokat, valamint azokat, amelyek a koronában nőnek.

Novemberben el kell távolítani az összes lombozatot az ágakról.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche