5 módja annak, hogy dekoratív kiegészítők segítségével stílusos megjelenést varázsoljon otthonába

A kiegészítők a belső tér azon elemei, amelyek jelenléte azt a gyengéd varázst hoz a helyiségbe, amely hozzájárul annak egyéniségéhez és esztétikájához. Ezek azok az apró, de nagyon jelentős részletek, amelyek hozzák és sugározzák az otthon energiáját, mesélnek a benne élők jelleméről, történeteikről, érdeklődési körükről és megteremtik annak jellegzetes, hamisítatlan, otthonos hangulatát.

Éppen ezért a legjobb szabály, amelyet követni kell, amikor otthona díszítésére szolgáló kiegészítőket választjuk, a személyes esztétikai érzékünk. Jó azonban betartani néhány belső tanácsot, amelyek segítenek abban, hogy az otthoni tér ne váljon eklektikus elegyvé – olyanná, amely elfojtja a hangulatot és a gondolatokat. Milyen ajánlásokat kell követni, ha kiegészítőkkel egészítjük ki az otthon belsejét, és melyek a legmegfelelőbb díszítőelemek az Ön számára? A következő sorokban válaszolunk.

A növények életet és frissességet hoznak

A növények otthoni jelenléte az elmúlt évek egyik szüntelen tervezési trendje. Az emberek vágynak arra, hogy egy kis természetet vigyenek otthonukba – egy fenséges fától, a kis cserepeken át a finom növényeken át a buja virágdíszekig.
A növények előnye, hogy tökéletesen illeszkednek bármilyen belső térbe, stílusától függetlenül. Jól illeszkednek mind az ipari helyiségekbe, mind a hagyományos és a nem hagyományos helyiségekbe. Jelenlétük lágyabb és megnyugtatóbb légkört teremt az otthonban. És segít megtisztítani a levegőt.

Otthonában a növények és virágok elrendezhetők és csoportosíthatók egy helyiségben, vagy több helyiségben is elhelyezhetők. A növények otthoni optimális élete szempontjából fontos, hogy bizonyos mennyiségű fényt és vizet kapjanak. Ezért az otthoni virágok kiválasztásakor vegye figyelembe a követelményeket. Adjon nekik elegendő fényt, öntözze meg őket, amikor szükségük van rá, és élvezze őket. Azonban aligha akarod, hogy kiszáradjanak, mielőtt igazán élvezhetnéd őket, és láthatnád növekedésüket és virágzásukat.

Legyenek az ablakok a főszereplő a szobában

Az ablakok és a körülöttük lévő tér nagy szerepet játszik a szoba hangulatában. Az, hogy hogyan néznek ki és hogyan vannak díszítve, vagy még több csillogást és színt adhat a helyiségnek, és ezáltal annak fókuszpontjává válhat, vagy másodlagos szerepet tölthet be, így más bútorok és kiegészítők kerülhetnek a középpontba.

– A padlótól a mennyezetig érő függönyök több drámát és nagyszerűség érzetét keltik.
– A bambusz rolók lágyan és megnyugtatóan szűrhetik a napfényt.
– A lágy, világos textúrájú monokróm függönyök megfelelőek, ha az ablakokat észrevétlenül szeretné keretezni.
– A különcebb dizájnnal rendelkezők ideálisak, ha olyan módot keresnek, hogy felhívják a szemet, hogy átjátszhassák az ablakok körüli teret.

A magánélet, a fényszűrés vagy csak a szép esztétika érdekében az ablakok díszítése valóban segít a helyiségben „késznek” és harmonikusnak tűnni.

Teremtse meg a megfelelő hangulatot a megfelelő világítással

ugyanolyan fontos, mint bármely más design elem. Helyesen használva képes megváltoztatni és átalakítani a teret, és különböző hangulatokat teremteni. A szobában lévő fény és árnyék révén nyugodtabb és drámaibb légkör érhető el.

– Tegyük fel, hogy egy falon lógó műalkotást szeretne kiemelni. Ilyenkor célszerű lámpákat tenni az aljára, hogy keretezzük. – Azért jó, ha a körülötte lévő terület sötétebb, hogy a képre vonjuk a szemünket.
– Azokban a helyiségekben, ahol melegebb, otthonosabb érzést szeretne teremteni, válasszon zökkenőmentesen állítható fényű világítótesteket.
– Azokban a terekben, ahol szeretnél egész nap jól megvilágítani, többféle világítótestet használhatsz – a fali és függőlámpák lámpákkal kombinálva látványos és tetszetős dizájnt hoznak létre.

A szőnyegek stílust és melegséget kölcsönöznek a helyiségnek

A padlófelületek a helyiségek egyik gyakran figyelmen kívül hagyott részei. És ennek nem szabadna így lennie. Egy igazán szép és stílusos szőnyeg akár a padlót is fókuszponttá teheti, amely a dizájn mellett a szoba kényelméhez is hozzájárul.

– Ha nem rendelkezik káprázatos padlóval, a szőnyegek tökéletes módja annak, hogy elfedje a kevésbé tökéletes padlót, és átvegye az irányítást a hőtényező felett bármely helyiségben.
– A szőnyegek mélységet is adhatnak. A szem természetesen követi a színt vagy a mintát teljes hosszában, miközben egyidejűleg lebeg a szobában.

Az ablakokhoz és a körülöttük lévő térhez hasonlóan a szőnyegek is fókuszpontként szolgálhatnak, vagy puha háttérelemként szolgálhatnak, amely lehetővé teszi más elemek ragyogását.

Díszítő elemek, amelyek karakterrel rendelkeznek

A terek díszítésekor gyakran rohanunk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy „kész”-e. De az igazság az, hogy időbe telik, ha egy otthont úgy tervezünk meg, hogy igazán otthon érezzük magunkat. Tehát, amikor különleges apróságokat kell hozzáadni a dekorációhoz, érdemes időt szánni, és szép tárgyakkal lassan pótolni a hiányosságokat. Vigyázzon, és szánjon időt a gyűjtésre és a kísérletezésre, mozgassa őket a házban, hogy megtudja, hol fognak a legjobban kinézni. Azt gondolhatnánk, hogy ez a gyönyörű fali akasztó remekül mutatna a nappali kanapéja fölött, de kiderül, hogy az előszoba alkalmasabb rá. Vagy talán a hálószoba díszítésére használt párnák jobban illeszkednek a teraszra vagy a nappaliba. Minden kísérlet és nézőpont kérdése.

A Mebeli Videnov új kategóriájában olyan kiegészítőket találsz, amelyekkel feltöltheted otthonod hiányzó darabjait. A lánc online és fizikai üzleteiben sokféle díszítőelemet találhat – a világítótestektől és gyertyatartóktól kezdve az órákon, tükröken és ajándéktárgyakon át az ágyneműig és díszpárnákig – mindezt az Ön stíluspreferenciáinak megfelelően.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche