5 módszer a fogyás elősegítésére nagyon kis erőfeszítéssel

A fogyás időigényes és kemény munka. Szükséges a rendszeres testmozgás, a táplálkozásra nagyobb odafigyelés. Vannak azonban más trükkök is, amelyek nagyon kis erőfeszítéssel elősegítik a fogyást.

unsplash.com

1. Moss fogat

A tudósok számításai szerint a rendszeres fogmosás (legalább két perc, naponta háromszor) 5500 kalóriát éget el egy év alatt. Az esti nassolási hajlam csökkentése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy vacsora után mosson fogat. Így, ha újra és újra fogat kell mosnia, eltántoríthatja az evéstől.

unsplash.com

2. Vigyél magaddal egy kulacsot mindenhova

A szakértők azt tanácsolják, hogy ne menjenek el otthonról kulacs nélkül. Fontos, hogy ne tapasztaljon kiszáradást. Vizet kell inni egész nap. Nemcsak egészségünk, hanem szépségünk szempontjából is fontos. Ezenkívül a rendszeres vízivás elősegítheti a jóllakottságot és „szabályozhatja” az éhséget. A szakemberek hideg víz fogyasztását javasolják, mert ahhoz, hogy az emésztőrendszer felmelegítse a bevitt vizet, a szervezet több kalóriát fogyaszt.

unsplash.com

3. Só helyett citromot használjunk

Ha fogyni szeretne, csökkentenie kell a sóbevitelt. Fontos, hogy alternatívát találjunk a só helyett, hogy a főtt étel ne veszítse el ízét. Só helyett citromot vagy annak héját javasolt használni. Ha például a salátákhoz citromhéjat teszünk, az nemcsak új ízeket ad, hanem a fogyásban is segít. A citromhéjban lévő pektin rostok hosszabb ideig teltebbnek érzik magukat.

pexels.com

4. Vegyél alvómaszkot

Az alvás közbeni fogyás túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. A szakértők szerint azonban a sötét szobában való alvás elősegítheti a fogyást. Ezért jól jöhet egy alvómaszk. A sötét szobában alvás felgyorsíthatja az anyagcserét, így a súly idővel csökkenhet.

unsplash.com

5. Egyél kis edényekből

Csavarja be az elméjét és a szemét. Az adagokat kisebb tányérokon tálaljuk. Egy kis tányérra kevesebb ételt tehetsz, de így is tele lesz. Így becsaphatja az agyát, és kevesebbet ehet étkezés közben, mint ha nagy tányérokból étkezne.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche