5 növény, amit nem érdemes megvenni a kertészetben. Az egész kertben szétterülnek, és nem fogsz tudni megszabadulni tőlük

Egy kert növények nélkül valószínűleg nem is lenne kert. Így aztán időről időre felkeressük a kertészeti üzletet, hogy új növedékeket szerezzünk a virágágyásnak. Nagyon óvatosnak kell azonban lennünk, mert sok faj nagyon invazív, és rövid időn belül gyakorlatilag nem tudunk megszabadulni tőlük.

Azt képzeli, hogy a kertje sarkában egy gyönyörű növény nő – egyetlen gyönyörű bokor. De ez egy nagy hiba, amiért aligha fizetnénk.

A Környezetvédelmi Minisztérium YouTube-on található videója az invazív növényfajokról is szól:

Az invazív szömörce is mérgező

Ez azért van, mert ez egy nagyon invazív faj, amely árhullám sebességével terjed a kertben. Nem hiába ajánlatos a szumákokat egy általunk kiásott gödörrel körülvenni, amelyet ültetésre ásunk, viszonylag erős fémlemezzel, amely megakadályozná, hogy a gyökerek ellenőrizetlenül oldalra terjeszkedjenek, és szinte az egész széles területet beszennyezzék. kerítések vagy akár falak.

Az erős és gyorsan terjedő gyökerek még a viszonylag stabil szerkezetet is károsíthatják. Ezért, amikor a szömörce vásárlása mellett dönt, alaposan fontolja meg a feltételeket, és ideális esetben forduljon szakértőhöz. Emellett figyelembe kell venni, hogy mérgező növényről van szó, így biztosan nem alkalmas olyan területekre, ahol gyerekek vagy háziállatok kóborolnak.

Gyönyörű illat mindenhol – abszolút mindenhol!

Ha kisebb növények mellett dönt, amelyek szintén szépen virágoznak és illatosak, akkor az egyik lehetőség lehet például az illatos gyöngyvirág. De itt is vigyázni kell, mert az ültetés utáni első évben néhány virág által okozott nagy öröm a következő években szó szerint rémálommá változhat.

A gyöngyvirágok hajlamosak nagy területeken gyorsan terjedni, ha ezt meg akarjuk akadályozni, rendszeresen el kell távolítani az újonnan megjelenő növényeket, amelyek már átlépték az általunk meghatározott mederhatárt. Ha néhány évre felügyelet nélkül hagyjuk őket, akkor még saját kertet sem kellene keresnünk az árvíz alatt.

A leginvazívabb, szerencsére éves

A kertészetekben gond nélkül vásárolhatunk lantánt is, egy gyönyörű, egyszerű, de bokor formájú, de dekoratív virágot. Színes, sőt változékony virágok is elcsábíthatnak minket, amelyek messziről vonzzák magukra a figyelmet. A gyöngyvirághoz vagy a szumákhoz hasonlóan a lantana terjedésére is nagyon oda kell figyelnünk, mert ez az egyik leginvazívabb növényfaj, amelyet a világ botanikusai valaha leírtak.

Ez a növény megfelelő képzés nélkül hatalmas természeti területeket képes megtizedelni, így egy kisebb kert csak játékszere lenne néhány hétre. Másrészt, ha ezzel a tudattal döntünk mellette, és az általunk felállított törvények keretein belül rendszeresen fenntartjuk, akkor nem csak szép virágokra számíthatunk, hanem lepkékre és más rovarokra is, akiket ezek a növények vonzanak. kert. Előnyük (ilyen értelemben) az, hogy a mi körülményeink között nem éli túl a telet. Így ha nem sikerül a kijelölt területen tartani, jövőre kapunk egy második esélyt.

Gumós napraforgó. Mint a nagymamáé

Visszatérés a gyerekkorba, nagyanyáink kertjébe vagy még mélyebbre a történelembe, a békébe és a falusi jólétbe – mindez a gumós napraforgót, egyébként a csicsókát idézi. Viszonylag magas növények virágokkal, amelyek nem csak színükben hasonlítanak a napraforgóhoz, hanem azok közé tartoznak, amelyeket jelentősen meg kell szelídíteni a terjeszkedésük során. Lehetetlen felügyelet nélkül hagyni őket, másrészt igazi kikapcsolódást nyújtanak, és egy csipetnyi egyszerű természetes eleganciát adnak a kertnek. Van valami varázslatos a sárga virágok és a kék ég kontrasztjában.

Lesodródik a párna

Szeretne alacsony, puha és varázslatosan fehér sáspárnákat a kertjében? Lehetséges, a szaküzletekben biztosan talál egy kis üzemet. Másrészt felesleges, mert biztosan minden szomszéd örülni fog, ha megszabadul tőlük. Miért?

Mert olyan gyorsan elszaporodnak, hogy egy kispárnából gyorsan hatalmas pokróc lesz, majd nem sokkal később szó szerint sodródás, ami betakar és megfojt mindent, ami a közelében valaha is nőtt. Röviden, a tér, amelybe kitágul, az övé és csakis őt illeti. Emlékezzünk hát erre, amikor úgy döntünk, hogy elültetjük a rózsát. Rendszeres karbantartás nélkül még ebben az esetben sem fog működni.

Ha kordában tartod őket…

Az összes említett növény igényesebb a gondozására, ha mást is szeretnénk nevelni a kertben, másrészt egy kis idővel, amit rájuk szánunk, egy csodálatos pihentető kertet kapunk, amit a mieink irigyek lesznek. szomszédok messziről. És kifizetődik.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche