5 ok, amiért a túl hosszú alvás nem tesz jót az egészségednek

Tudjuk, hogy az alvás nagyon fontos. Ha túl kevés órát töltünk alvással, az negatív hatással lehet egészségünkre. Kiderült, hogy a túl hosszú alvás sem biztos, hogy egészséges!

unsplash.com

1. Leküzdhetetlen fáradtság egész nap

Furcsának tűnhet, hogy a túl hosszú alvás hozzájárulhat a fáradtsághoz. Kiderült, hogy az álmatlansághoz hasonlóan, ha többet alszunk, mint amennyire szükségünk van, az befolyásolja az energiaszintünket. Napközben gyengének és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez a biológiai órája ritmusának megzavarása miatt történik. A túl hosszú alvás szintén befolyásolja a koncentrációs képességét.

unsplash.com

2. Elviselhetetlen fejfájás

A túl hosszú alvás hozzájárulhat a kellemetlen fejfájáshoz. Ennek oka lehet a kiszáradás. Éjszaka a szervezet kiszárad, mert nem vesz fel vizet, ezért fontos, hogy ébredés után röviddel igyunk, hogy elkerüljük a fejfájást.

unsplash.com

3. A krónikus betegségek súlyosbodnak

A túl hosszú alvás súlyosbíthatja a különböző krónikus betegségeket. Például a hosszú alvás súlyosbíthatja a hátfájást, mert hosszú időt tölt az ágyban, amely esetleg nem kényelmes. A túl hosszú alvás súlyosbíthatja a krónikus depressziót, depressziósnak érezheti magát.

unsplash.com

4. Rossz hangulat

Ahelyett, hogy boldognak és energikusnak éreznéd magad egy jó éjszakai alvás után, valószínűleg rosszkedvűen és ingerlékenyen ébredsz. A hosszú alvás hozzájárulhat a dühhöz, mert rájössz, hogy „egész nap aludtál”. Az önmaga iránti harag gyorsan enyhe ingerlékenységgé változik. A hangulatod már reggeltől elromlik.

pexels.com

5. Korai öregedés

Ez a pont tűnhet „a legkellemetlenebbnek”. A túl hosszú alvás hozzájárulhat az idő előtti öregedéshez. Ha rendszeresen túl sokáig alszik, akkor egy ilyen napi ritmus negatívan befolyásolhatja anyagcseréjét és agyműködését. Minél idősebbek vagyunk, annál lassabb marad az anyagcsere, így a túl hosszú alvás hozzájárulhat az idő előtti öregedéshez.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche