5 tipp szakértőktől: hogyan készíts otthon profi koktélokat

Abban mindenki egyetért, hogy a koktélkészítés igazi művészet, ahol meg kell találni az egyensúlyt a likőr, az édesítő és az egyéb összetevők között, hogy tökéletes italt kapjunk. Ez is nagyszerű tevékenység az otthoni kreatív kísérletekhez.

„Egy probléma” – írja az online forrás – „valamiért az otthoni koktélok nem olyanok, mint a bárokban és éttermekben elfogyasztott koktélok. Valami furcsa történik az arányokkal – mindig hiányzik valami, vagy fordítva. ”

Megoldható ez a probléma? Íme néhány egyszerű tipp, amellyel elsajátíthatja az otthoni koktélkészítés művészetét, akár egy profi csapos.

A koktélok elkészítésekor be kell tartania a „minél egyszerűbb, annál jobb” elvet. Kétségtelenül csábító kísérletezni a különböző összetevőkkel. Ha azonban újnak számít ebben az üzletben, jobb, ha szekvenciálisan megy – az egyszerűtől a bonyolultig.

Tehát ne pazarolja a pénzét drága összetevőkre vagy likőrökre. Kezdésként használjon kiváló minőségű vodkát vagy gint – kedvére kísérletezhet velük.

És ha elsajátítja az egyszerű koktélok készítését, lépjen tovább a rum, bourbon és tequila összetettebb változataira. És ne felejtsd el, hogy az otthoni bárban legyen szóda és tonik víz ehhez a tevékenységhez.

A koktélok elkészítéséhez nemcsak termékekre, hanem megfelelő eszközökre is szükség van. Miközben egy bárban iszik, valószínűleg észrevette, hogy a csaposok sokféle felszerelést használnak. Ez pedig a tökéletes koktél elkészítésének egyik titka. Akkor miért ne használna ilyen eszközöket otthon?

És ez a helyes döntés. Ha professzionálisan szeretné elkészíteni a koktélokat, vásároljon báreszközöket – shakereket, szűrőket, jiggereket, örvényeket, fogókat és bárkanalakat. Ha megtanulja kezelni őket, jelentősen fejleszti készségeit és új szintre lép.

A természetes alapanyagok használata kötelező a koktélok elkészítésekor. Legyen szó gyümölcsről vagy fűszernövényről, mindkettő jó, ha friss és jó minőségű. És ne cserélje ki a friss termékeket fagyasztottra, az eredmény biztosan nem fog tetszeni. Hiszen a koktélokban a friss citrusfélék vagy menta varázslatos ízét semmi sem üti meg.

Az egyszerű vagy cukorszirup elengedhetetlen kelléke a koktélok készítésének. A gyümölcsökhöz és a fűszernövényekhez hasonlóan mindig a legjobb, ha házi készítésű terméket használunk, mivel a bolti szörpök mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, és előfordulhat, hogy nem a legjobb ízűek.

Készítsen saját szirupot otthon úgy, hogy egyenlő arányban keverje össze a vizet és a cukrot, és forralja fel őket.

A turmixolás gyümölcsök, fűszernövények vagy cukor turmixba őrlésének folyamata. Ehhez meg kell vásárolnia egy keverőt (koktélmozsár), amely kissé emlékeztet a sodrófa, de fogantyúk nélkül.

A keverés fontos része a koktélkészítés folyamatának, ha nem megfelelően keverjük össze a hozzávalókat, az ital íze nem lesz megfelelő. Tehát szánjon egy kis időt és gyakorolja ezt a művészetet, hogy tökéletesítse házi koktélkészítési készségeit.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche