6 edény, amelyek maradványait felhasználhatja a kerti kártevők vagy a gyomok elleni küzdelemben

A komposztálás az egyik leghagyományosabb módja a bioélelmiszer-maradványok hatékony felhasználásának a kertben. Sokak kedvét azonban elriasztja az eredményekre való hosszú várakozás, ezért keresik a módját, hogyan lehetne hasonló, de hatékonyabb módon megszabadulni a maradványoktól.

Ha Ön takarékos kertész, örömmel fogja megtudni, hogy egyes ételmaradékok hatékonyan küzdenek a kártevőkkel vagy a gyomokkal. Mások támogatják a növények növekedését – csak válasszon az aktuális szükséglet szerint.

1. Tojáshéj

A magas kalciumtartalomnak köszönhetően a tojáshéj műtrágyaként használható. A kalcium megvédi a növényeket a betegségektől, és maguk a héjak korlátozzák a csigák és meztelen csigák jelenlétét a kertben.

Egyszerűen törje össze a tojáshéjat, és szórja a talajba a védeni kívánt növények körül. A későbbi öntözés vagy eső biztosítja, hogy a belőlük származó tápanyagok behatoljanak a talajba.

2. Narancshéj

Az erős citrusos aroma elriasztja a kerti kártevőket, például a bolhákat, hangyákat, szúnyogokat és legyeket. Tehát vegye ki a narancshéjat, és helyezze a talajra a növények közelében.

3. Zacc

A kávégépből származó kávémaradék jótékony nitrogént tartalmaz, amely támogatja a növények növekedését és ellenálló képességét. Mindössze annyit kell tennie, hogy ezeket az előnyöket élvezze, ha a kávézaccot földdel keveri.

4. Banánhéj

A banánban és héjában természetesen megtalálható kálium kiváló növényvédő a betegségek ellen. Hozzáadják a virág- és gyümölcsnövekedést elősegítő műtrágyákhoz is.

A héjakat közvetlenül a növény körüli talajra helyezheti, hogy egy talajtakaró réteget hozzon létre. A rózsák a legtöbbet hozhatják ki egy ilyen műtrágyából, amely ennek köszönhetően tovább virágzik a szokásosnál.

5. Tésztavíz

A kertben tészta, főtt tojás és rizs víz is használható. Forrás után szűrjük le a vizet, és öntsük egy zárható edénybe. Hagyja kihűlni, és használja a jövőben a növények öntözésére.

6. Dióhéj

A tojáshéjhoz hasonlóan a dióhéj is használható műtrágyaként a kertben. Csak törje össze őket újra, és szórja be őket a növények körüli talajba. A héjakat a talajjal is keverheted, aminek köszönhetően jobb áteresztőképességet kap.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche