6 lehetséges ok, amiért a kávéfogyasztás hízáshoz vezethet

Sokan nem tudják elképzelni mindennapjaikat egy gőzölgő, forró kávé nélkül. Vannak, akik kávét isznak, hogy megkapják a szükséges energiát. Eközben mások csak azért isznak kávét, mert annyira szeretik.

Olvasson tovább, hogy megtudja, mely kávé-adalékanyagok segíthetik elő a súlygyarapodást!

unsplash.com

1. Cukros szirupok

A cukros szirupok egészen más ízvilágot adhatnak a kávénak. Különböző ízű szörpök nagyon széles választéka kapható az üzletekben, kezdve a dióval és a különböző gyümölcsízű szörpökig. Bármilyen finom is a kávé ezekkel a szirupokkal, tele lesz kalóriával és cukorral. Ahogy a neve is sugallja („cukorszirupok”), ez az édesítőszer sok cukrot tartalmaz. Mint tudják, a cukor hozzájárul a súlygyarapodáshoz.

unsplash.com

2. Nagy csésze kávé

Egy kis eszpresszó vagy egy nagy és megfelelő kávé? Melyik tetszik jobban? Ha minden nap nagy csészékből iszol kávét, és cukorszirupot adsz a kávéhoz, az igazi „kalóriabomba” lesz. Ha nem tud lemondani a különféle édesítőszerekről, ajánlatos kisebb kávéscsészéket választani. Ez csökkenti a cukorbevitelt.

pexels.com

3. Tejszínhab

A tejszínhabbal finomabb lehet a kávé íze, de növelheti a derékbőséget is. Akár tetszik, akár nem, a tejszínhab tele van kalóriával. Így amikor kávét iszik, üres kalóriákat vesz fel. Ez azt jelenti, hogy sok kalóriát fogsz fogyasztani, de nem fogod jóllakottnak érezni magad tőlük.

pexels.com

4. Sűrített tej

Tudtad, hogy sűrített tejet is adhatsz a kávéhoz? Természetesen nagyon finom lesz tőle a kávé. Ez kifejezetten jó lesz minden édesszájúnak, de egy ilyen hozzávalót a kávéhoz adni nem lesz „figurabarát”. Ismét túl sok cukrot és kalóriát fogsz fogyasztani.

pexels.com

5. Kész kávéitalok

Biztosan felfigyeltek már a kész kávéitalokra a boltok polcain. Ezek többnyire hideg kávék. Nincs más dolgod, mint megvenni őket, és máris élvezheted a hideg kávét anélkül, hogy elhagynád a pénztárost. Bármennyire is csábítónak tűnik, ezek az italok nem lesznek „figurabarátok”. Leggyakrabban sok cukrot tartalmaznak.

pexels.com

6. Magas zsírtartalmú tej + cukor

A magas zsírtartalmú tejet és cukrot tartalmazó kávé nem lesz egészséges. Mint tudjuk, a cukor hozzájárul a súlygyarapodáshoz. A magas zsírtartalmú tej szintén hozzájárul az új kilogrammok megjelenéséhez. Jobb az alacsony zsírtartalmú tejet választani, és ha lehetséges, ne használjon cukrot.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche