6 meglepő módszer a banánhéj használatára

Egy banán elfogyasztása után a héját mindig a szemetesbe dobjuk. Ez a látszólag haszontalan „pazarlás” azonban sokféle felhasználásra lelhet.

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

1. A banánhéj csökkentheti a pattanásokat

A banánhéj C- és E-vitamint, káliumot, cinket, vasat és mangánt tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok és vitaminok „megnyugtatják” a gyulladt bőrt és gyógyítják a pattanásokat. Ezenkívül a banánhéj luteint és karotinoidokat is tartalmaz, amelyek zsírban oldódó vegyületek, amelyek segítenek leküzdeni a gyulladást. Dörzsölje át a gyulladt bőrt egy banánhéjjal. Öt-tíz perc elteltével öblítse le az arcát, és ismételje meg ezt az eljárást naponta kétszer.

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

2. Banánhéj a nem kívánt ráncok ellen

Az arcon lévő ráncok akkor keletkeznek, amikor a bőr elveszti rugalmasságát és feszességét. A banánhéjban található antioxidánsok és C-vitamin segíthet lassítani a ráncok megjelenését. Nem kell mást tenni, mint bekenni a bőrt egy banánhéjjal, 30 perc múlva vagy másnap reggel megmosni az arcot, és hidratáló krémmel kenni. Az ilyen eljárást hetente legalább háromszor meg kell ismételni, hogy az eredmény egy idő után megfigyelhető legyen.

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

3. Tiszta ezüst edényekhez

Ha van otthon foltos ezüstedényed, banánhéjjal visszaállíthatod a fényét. A banánhéjban lévő kálium segít megtisztítani az ezüstöt. Keverjük össze a banánhéjat vízzel. Pasztaszerű állag kell, ha megkaptad, vegyél egy rongyot és tisztítsd meg az ezüst edényt.

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

4. Jó növényi műtrágya

A gyümölcsöknek különböző ásványi anyagokra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és jól fejlődjenek. A banánhéjban található kalcium, magnézium, kén, foszfát, kálium és nátrium elősegíti a növények jobb növekedését. Tehát használjon banánhéjat a növények megtermékenyítéséhez. A banánhéjat vágjuk kisebb darabokra, ássuk el a földbe és ültessük el a növényeket. „Fordulva” fognak nőni!

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

5. Fehér fogakhoz

Mint már tudod, a banánhéj káliumban gazdag. A kálium segíthet fehérebbé vagy tisztábbá tenni fogait. Ha például rendszeresen iszik kávét, teát, eszik áfonyát vagy málnát, előfordulhat, hogy a fogai már nem olyan fehérek, mint szeretnétek. Tehát használj banánhéjat. Dörzsölje a banánhéjat a fogaihoz (kb. két percig), és öblítse ki a száját.

6 meglepő módszer a banánhéj használatára

pexels.com

6. Fejfájás ellen

Ha gyötrő fejfájást tapasztal, keressen banánhéjat, hogy enyhítse a kényelmetlenséget. Tegye a banánhéjat a fagyasztóba. Miután megdermedt, helyezze a héjat a homlokra vagy a nyak hátsó részére. A hideg kéreg segít csillapítani a fejfájást.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche