6 szokatlan módszer a stressz és a szorongás gyors megszabadulására

A mai rohanó tempóban egyre többen tapasztalnak szorongást és stresszt. Ez nem újdonság. A stressz és a szorongás közvetlenül befolyásolja a közérzetünket, és ez nem kellemes dolog. A stressz többféleképpen csökkenthető, beleértve a meglehetősen szokatlan módokat is.

pexels.com

1. Arcmasszázs

Ha hirtelen sok stresszt vagy szorongást érez, nagyon gyors módja annak, hogy megszabaduljon tőle az arcmasszázs. Ujjbegyeivel finoman lüktesse a szemöldökök közötti területet. Enyhe nyomás alkalmazása az arc ezen területére segít megszabadulni a stressztől és a szorongástól.

pexels.com

2. Masszírozza be a fülcimpát

A stressz és a szorongás csökkentésének másik nagyon egyszerű módja a fülcimpa masszírozása. Ujjbegyeivel finoman nyomja meg többször a fülcimpát.

pexels.com

3. Egyél zabpelyhet

A zabpehely nagyon egészséges termék. A táplálkozástudósok azt javasolják, hogy szinte mindenki étrendjébe iktassák be, mivel laktató és tápanyagban gazdag ételről van szó. Kevesen tudják azonban, hogy a zabkása fogyasztása csökkentheti a stresszt. A zabpehely sok magnéziumot és káliumot tartalmaz, amelyek csökkenthetik a vérnyomást és egyúttal növelhetik a szerotonin szintet. A zabkása fogyasztása nem csak nyugodtabbá tehet, hanem boldogabbá is!

pexels.com

4. Narancslé

A C-vitaminnak számos előnye van, nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem a stresszoldásban is segíthet. Néha a magas stresszszint összefüggésbe hozható a szervezet C-vitamin hiányával. Ha napi rendszerességgel fogyaszt C-vitaminban gazdag ételeket, egy kicsit csökkentheti a szorongást. A C-vitamin bevitelének egyik legegyszerűbb módja a narancslé.

pexels.com

5. Rágógumi

A rágógumi nemcsak friss leheletet ad, de segít megnyugodni a stresszes pillanatokban. Kutatások kimutatták, hogy a rágógumi valójában csökkenti a stresszt, és egyben éberbbé tesz bennünket.

pexels.com

6. Só

Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de ha sót tesz a nyelvére, az csökkentheti a szorongást. Egy ilyen trükk használatával egyszerűen eltereli a figyelmét arról, ami aggaszt, mert a kellemetlen szájízre fog gondolni.

*A cikkek csak tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig forduljon orvosához, ha bármilyen kérdése van az egészségével kapcsolatban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche