7 dolog az otthonodban, amit azonnal el kell dobnod, hogy újra boldogságot hozz az életedbe

Pszichológusok és feng shui szakértők egyetértenek abban, hogy az otthonunkban körülvett tárgyak és elrendezésük közvetlenül befolyásolja lelkiállapotunkat és mentális komfortérzetünket. Mindkettő boldogságot vonzhat az életünkbe, és ellophatja azt naponta és csendesen.

Ezért a stressz, a feszültség és a depressziós hangulat leküzdése érdekében azonnal meg kell szabadulnia az alábbi dolgoktól, amelyek kiszívják életerejét. Miután megtetted, magad is meg fog lepődni a hatáson – könnyebben kezdesz lélegezni, nem fogsz feleslegesen aggódni, hogy mi lesz és mi fog történni, és pozitív energiát és vidámságot fogsz érezni.

Törött edények

A feng shui szakértői szerint a megrepedt, karcos vagy beragadt tányérok, poharak károsan hatnak a hangulatunkra. Megzavarják a hangulatos és gazdag otthon érzését, átitatják a kényelmetlenség és a szegénység érzését.

Elveszett egy tárgy fele

Ha van egy tárgy az otthonában, amelynek „második fele” karcos, horpadt vagy hiányzik, ez negatívan befolyásolja a családi boldogságot. Például zokni, kesztyű, papucs stb. a hasonlók, akiknek a bajtársai nyomtalanul eltűntek, azonnal menjenek a kukába.

Elavult ajándéktárgyak

Ahhoz, hogy egy otthon tulajdonosa boldog legyen, csak olyan dolgok legyenek a házban, amelyek örömet és békét hoznak neki. Ezt állítja Maria Kondo a tisztításról és kényelemről szóló könyvében. Gyakran tartunk figurákat és ajándéktárgyakat, amelyeknek vagy nincs értéke számunkra, vagy valamire emlékeztetnek, ami elszomorít. Ha egy tárgy negatív érzelmeket kelt benned, jobb, ha helyet adsz az új, szép és léleknek tetsző dolgoknak.

Régi, törött és felesleges készülékek

Rossz ötlet otthonában tartani a régi telefontöltőt, a lemerült akkumulátorokat vagy a megszakadt vezetékeket. Az ilyen régi, elhasználódott és szükségtelen tárgyak nem csak helyet foglalnak otthon, hanem a pozitív energiát is károsítják.

Száraz virágok

A szárított virágok, keretes pillangók elnyelik otthona jó energiáját. A feng shui szerint vonzzák a kudarcot és a nyomorúságot.

Kopott cipő

A feng shui szakértők arra figyelmeztetnek, hogy új cipő vásárlása a legegyszerűbb módja annak, hogy otthonába vonzza a bőség és a kényelem energiáját. Míg a régi cipők a kudarcok és a zsákutcák valódi mágnesévé válnak. A régi, csúnya papucs szintén rossz ötlet. Szabaduljon meg tőlük, valamint a kopott és régi cipőktől és tornacipőktől.

Hintaszék

Az írek úgy vélik, hogy egy üres hintaszék gonosz szellemeket hív be a házba, ezért jobb, ha lecserélik az ilyen bútorokat. Ha azonban nem bízik a jelekben, akkor ne rohanjon eldobni kedvenc bútorait. A szék tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és sok hangulatos estét biztosít egy könyvvel és egy csésze teával.

Olvass tovább:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche