7 mód a híres fehér tabletta használatára. Meg fogsz lepődni, mire képes

Az aszpirin általában minden gyógyszeres szekrény része. Valószínűleg Acylpyrin vagy Anopyrin néven is ismeri. Azonban mindig ugyanaz a gyógyszer, amely acetilszalicilsavat tartalmaz. Hozzájárul a vér elvékonyodásához, és megvéd minket a vérrögképződéstől. Fájdalomcsillapító is, amely csökkenti a fájdalmat és lázcsillapító, amely csökkenti az emelkedett hőmérsékletet és lázat. De ez nem minden, amit megtehet. Az aszpirin kozmetikai asszisztensévé vagy nagyszerű tisztítószerévé válhat. Tehát mikor és mire használható?

Megszabadítja a hajat a kellemetlen korpásodástól

Ha Ön azon személyek közé tartozik, akiknél többször is korpásodik a haja, időnként vegyen be egy aszpirin kezelést. Törjünk össze 2-3 tablettát, és keverjük össze egy adag hajsamponnal. Vigye fel a keveréket a nedves hajra, masszírozza be a bőrbe, és hagyja hatni 3-4 percig. Utána öblítse le a haját, és kezelje a szokásos módon.

Visszaállítja a haj gazdag árnyalatát

Használhatja a fehér tablettát is a haj revitalizálására. Ha egy napsütéses nyár után kifakult, készítsen keveréket 5 aszpirin tablettából, amelyet felold egy pohár vízben. Vigye fel a hajára, masszírozza be megfelelően a fejbőrébe, és hagyja hatni legalább 15 percig. Végül öblítse le a haját, és hagyja természetes módon megszáradni. Ismételje meg ezt az eljárást minden nap több héten keresztül, és meg fog lepődni az eredménnyel. Újra természetes és fényes árnyalatú hajat kapsz.

Megszünteti a pattanásokat és a pattanásokat

A csúnya és néha fájdalmas pattanások nem csak a tinédzserek problémái, hanem gyakran az érett bőr számára is. Az aszpirin azonban könnyen megbirkózik velük, emellett csökkenti a bőrpírt és a fájdalmat is. Kitisztítja az összes pórust, és az arcod gyorsan meggyógyul és felfrissül. Készítsen tisztító és lágyító maszkot. Törjünk össze 2 tablettát 2 evőkanál vízben, és adjunk hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál mézet vagy 1 teáskanál olívaolajat. Vigye fel az arcra 10 percig, és hagyja hatni. Ezután mossa le a maszkot langyos vízzel. A szalicilsav eltávolítja a bőrsejtek felső rétegét és kitisztítja a pórusokat.

A lábak megkeményedett bőrének esélye sincs

Használjon aszpirint, hogy lágyító keveréket készítsen a lábak megkeményedett bőrére. Törjünk össze 6 tablettát és keverjünk össze fél teáskanál citromlével. Vigyen fel megfelelő mennyiségű pasztát a sarok bőrkeményedéses bőrére, csavarja be a lábfejet fóliába és egy felmelegített törölközőbe. 15 perces expozíció után távolítsa el a csomagolást, és távolítsa el a megpuhult bőrt és a bőrkeményedést habkővel. Mivel a bőr gyönyörűen felpuhul, nagyon könnyű lesz és sima és puha lábaid lesznek.

Felgyorsítja a zúzódások és piros pöttyök gyógyulását

Ha zúzódások vagy vörös foltok zavarják, az aszpirin paszta ismét segít. Csak oldjon fel 1-2 tablettát néhány csepp vízben, és a kapott pasztával dörzsölje be az érintett területeket. Az acetilszalicilsavnak köszönhetően megnövekszik a véráramlás a bőr felszínén és ezáltal a vörös lerakódások eltűnése.

Tiszta rálátást biztosít a szemüvegen keresztül

Ha szemüveget visel, és gyakran küzd azzal, hogy a hideg és a meleg gyorsan váltakozva bepárásodik, fogadjon aszpirint. Készítsünk oldatot ½ tablettából és 2 dl vízből, és merítsük bele néhány másodpercre a poharakat. Ezután enyhén törölje át őket egy nedves ruhával, végül polírozza le őket egy törlőkendővel.

Az aszpirin még izzadással is képes rá

Az emberi izzadtság időnként elég sok foltot hagy a ruhákon, különösen a hónaljban jól ismert kellemetlen foltokon. A színes ruhaneműre azonban nem használhat fehérítőszert, amely szinte eltünteti a foltokat a fehér ruhaneműről. És ebben az esetben itt az ideje az aszpirin tablettáknak. Oldjon fel 2-3 tablettát körülbelül 3 liter meleg vízben, és hagyja a szennyezett ruhaneműt egy éjszakán át ebben az oldatban áztatni. Másnap mossa ki a ruhaneműt a szokásos módon a megfelelő programmal.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche