7 módszer a gyomok eltávolítására vegyszerek nélkül

A tavaszi időjárás felébreszti a természetet, és a kertekben kezdenek virágozni a nemkívánatos gyomok. Ha nem akarsz újra és újra harcolni ellene, íme, hogyan veheted fel ellene könnyedén a harcot. És nem csak különösebb erőfeszítés, de vegyszerek használata nélkül is. Csak használd azokat az összetevőket, amelyek biztosan vannak otthon.

Forró víz

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a gyomok irtásának a forró víz alkalmazása. Ez 100%-ban működik. A folyamatot addig kell ismételni, amíg teljesen el nem pusztítja a nem kívánt növényeket. Azonban mindig ügyeljünk arra, hogy a környező kultúrnövényeket ne károsítsuk.

Ecet

Az ecet szintén rendkívül hatékony gyógymód. Legyen óvatos a virágágyásokban való használatával, megváltoztathatja a talaj pH-értékét, de bátran használhatja a gyomokra a járdán vagy olyan helyeken, ahol nem veszélyezteti a többi növényt. Permetezővel, a szóban forgó gyomnövény szárára és leveleire juttathatja ki.

Olaj

Az olaj hatásait hasonló módon használhatja. Öntsd egy szórófejes flakonba, és többször vidd fel a nem kívánt növényekre.

Étkezési só

A só szintén kiváló ellenfele a gyomoknak, és idővel tökéletesen kiszárítja azokat. Vagy közvetlenül a fertőzött területekre szórja, vagy készíthet belőle irtóoldatot, amit öntözőkannában használhat. Három rész sót hígítsunk fel egy rész vízzel, keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a só teljesen feloldódjon.

Szódabikarbóna

A szódabikarbónát a bosszantó gyomok ellen is használhatod. Ezt a terméket ismét csak ott használd, ahol nem akarod károsítani a termesztett növényeket. Keverj össze 3-4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízzel, és ezt a keveréket többször közvetlenül a gyomokra alkalmazd.

Kukoricaliszt

A kukoricaliszt tökéletes szerves gyomirtóként is működik, amely mentes a mérgező vegyszerektől. Rendszeresen szórja rá azokra a területekre, ahol gyomok vannak jelen, és tökéletes a gyermekláncfű és a gyűszűvirág ellen.

Alkohol

Egy másik kiváló és hatékony módja a gyomoktól való megszabadulásnak az alkohol alkalmazása. Keverjünk össze 2 evőkanál alkoholt 1 liter vízzel, és öntsük a keveréket egy szórófejes flakonba. Az alkohol kiszárítja a nem kívánt növényeket, és fokozatosan elpusztítja őket.

Kapcsolódó cikkek

www.housebeautiful.com, www.petrazahradnici.cz, www.magazin.specialnizahradnictvi.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche