8 dolog, amit soha semmi áron nem szabad mosogatógépbe tenni. megnézi

A fiatal Josephine Cochran képzeletét és matematikai gondolkodását nagyapjától, John Fitchtől örökölte, aki a gőzhajó feltalálójaként kitörölhetetlen történelmet írt. A 19. századi nőként azonban Josephine-nek nem voltak ilyen lehetőségei. A sorsa az volt, hogy jó feleség és anya legyen. És ezeket a funkciókat tökéletesen teljesítette. Feleségül vette a gazdag politikust, William Cochrane-t, és két gyermeket szült neki. Élete azonban azzal kezdődött, hogy a szolgák mosogatás közben eltörték 17. századi kínai porcelánját.

Forrás: Youtube

A törött edények állnak a mosogatógép feltalálása mögött

A legenda szerint Josephine Cochran annyira ideges volt, hogy kimondta az emlékezetes sort: „Micsoda szégyen! Ha senki nem talál fel mosogatógépet, én magam csinálom!” És be is tartotta ígéretét. 1886-ban regisztráltatta első mosogatógépét a szabadalmi hivatalban. Mosogatógépe úgy nézett ki, mint egy réz üst, amelyben egy motorral hajtott kör volt, miközben szappanos víz ömlött ki a gép aljából. A körbe edényeket helyeztek el, amelyek „szappanfürdőn” mentek keresztül, majd később tiszta vízzel le is öblítették.

Mi nem tartozik a mosogatógépbe?

Akkoriban Cochran még nem sejtette, hogy a mosogatógépe egy „fehér kocka” lesz, amely átveszi az uralmat a világon. De még egy modern mosogatógép sem kíméli magát, és vannak dolgok, amiket nem szabad beletenni. Tudod, melyek azok?

Termoszok – ez a forró italokhoz való tartály tönkremehet, ha mosogatógépben van. Az állandó hősokk befolyásolja a tömítést. Ugyanakkor károsíthatja a külső bevonatot is.

Készüléktartozékok – ne tegye a botmixerből származó szennyezett tartozékot a mosogatógépbe, mert a vegyszerek tompítják.

Öntöttvas edények – probléma nélkül túléli a mosogatógépben való tartózkodást. Az agresszív mosószerek azonban növelik a rozsdásodásra való hajlamot.

Teflon felületű edények – a víznyomás vegyi anyagokkal kombinálva károsíthatja a teflonréteget, és az edények nem fognak olyan jól szolgálni, mint korábban. Legyen óvatos más fémtárgyakkal is. Például az alumínium és az ezüst tárgyak feketévé válnak a mosogatógépben.

Borospoharak – olyan vékonyak, hogy karcolás nélkül kivenni a mosogatógépből szinte művészet. Ezenkívül a gyengébb minőségű üveg hajlamos zavarossá válni.

Fa tárgyakat – legyen az vágódeszka, kanál vagy fakanál – a mosogatógépbe bevinni tilos! Ok? A fa porózus anyag, amely felszívja a vizet és megrepedhet. Ráadásul elnyeli a szagokat, így a „kimosott” faedényekkel nem biztos, hogy kétszer olyan kellemes főzni.

Olcsóbb műanyag – nem műanyag, mint a műanyag. Ha tudni szeretné, hogy a műanyag ebédlődoboz mosogatógépben mosható-e, keresse az ezzel a szimbólummal ellátott ikont. Ellenkező esetben ne kockáztasson. Az olcsó műanyagok deformálódnak, ha pontosan mosogatógépben mosogatják.

Kések és kaparók – ezeket a „feldolgozó” eszközöket jobb kézzel mosni. A mosogatógépben fénytelenné válnak, és már nem lehet élezni őket.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche