8 kedvenc akciója azoknak, akik krónikus ínségben szenvednek

Mi indokolja a szegénységet? Miért vannak olyan emberek, akik bőségben élnek, és másoknak nincs elég pénzük, még akkor sem, ha tisztességes fizetést keresnek? A pénztárcájában lévő számlák számát a pénzügyek kezelésének képessége is befolyásolja. Még egy gazdag ember is tud úgy gondolkodni, mint egy szegény ember. Mit ad ki az, aki gyakran szenved pénzhiányban?

Állandó irigység

Az első dolog, amire figyelnie kell, az irigység szokása. A sikeres emberek nem foglalkoznak ilyesmivel, hanem mások eredményeitől inspirálva tűznek ki célokat. De azok, akik mindent meg akarnak szerezni anélkül, hogy bármit is tennének, mindig találnak valami irigyelnivalót.

Impulzus vásárlások

Az a személy, aki úgy dönt, hogy megtakarít egy bizonyos összeget, hogy jól érezze magát a fizetések között, nem fog engedni az impulzusvásárlások csábításának. És ha megtetszik neki valami érdekes, nyugodtan elhalasztja annak megvásárlását, amit akar, hogy „kívánságai” ne befolyásolják a költségvetést. De a szegény mentalitású emberek nem akarják és nem is fogják tudni. Bármit megvesznek, még akkor is, ha tudják, hogy később meg kell húzniuk a nadrágszíjat.

Olyan dolgokat vásárolni, amelyek meghaladják a lehetőségeinket

A rossz életmód nemcsak jele, hanem fő oka is a drága dolgok vásárlása. Vannak, akik azért keresik a márkákat, hogy megmutassák gazdagságukat és fitogtassanak, mert megengedhetik maguknak. Mások pedig azt hiszik, hogy ruhájukról ismerik meg az embereket, készek minden pénzüket egy népszerű okostelefon legújabb modelljére vagy egy drága ruhára költeni.

A gazdagságról szóló álmok

Csak a kommerszkedés és a gazdagságról szóló álmok mutatják meg az embert szűklátókörű materialistának, aki egyáltalán nem akarja fejleszteni spirituális oldalát. Az ilyen emberek nem látnak mást az életben, csak a pénzt, magányossá és irigy emberré válnak.

Mindent megtakarít, és nincs szórakozás

Szegény embert, akinek nincs pénze a zsebében, szórakozásai láttán nem lesz nehéz azonosítani. Lehetetlen meghívni egy ilyen személyt valahova – elutasítja a javaslatokat, igazolva magát a plusz pénz hiányával. Általában az a személy, aki nem tudja, hogyan kell megfelelően elosztani a bevételeket és a kiadásokat, gyakran mindent megtakarít, beleértve a szabadidőt is.

Élő fizetéstől fizetésig

Ha fizetéstől fizetésig élsz, és nem tudod, hogyan spórolj, akkor nyilvánvalóan szegény ember mentalitásod van. Ilyen helyzetben még a magas jövedelem sem segít – mindig hiányozni fog. És mindezt azért, mert az ember rosszul kezeli a pénzügyeit.

A vágy, hogy szponzort találjon és mások rovására éljen

A partner rovására élni azoknak az embereknek az álma, akik soha nem tudták, hogyan kezeljék pénzügyeiket és megfelelően szervezzék meg életüket.

A felelősség átruházása a partnerre

Leggyakrabban ez a viselkedés az emberiség gyönyörű felének képviselői körében fordul elő. Ugyanazok a csajok, akik mindig azt mondják a férfinak, hogy tartozik nekik.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche