8 legjobb házi műtrágya palántáinak Néhány koronáért és vegyszerek nélkül!

Ha az elkövetkező napokban a kertekbe, ládákba ültetendő palántákból a legnagyobb termést szeretné elérni, ne felejtse el trágyázni őket. A megfelelő természetes műtrágyáknak köszönhetően erős csemeték születhetnek, amelyek százhatan teremnek.

Forrás: Youtube

Ásványvíz

Ha maradt ásványvíz a palackban, ne öntsd ki, öntsd a növénypalántákra, és nézd meg, milyen ásványvizet adsz nekik. Hálásak lesznek, és cserébe viszonozzák.

Csalán

Kiváló műtrágya a növények számára a csalán. Töltsük meg a vödröt háromnegyedig csalánnal, és töltsük fel esővízzel. Tedd olyan helyre, ahol nem zavar a három hetes erjesztés alatt kialakuló szag. Ezt követően öntözésre használja egy rész csalán infúzió és ötven rész víz arányában.

Burgonya víz

A burgonya főzésekor ezúttal ne sózzuk bele, mert a belőle származó vizet más módon használjuk fel. Hagyja kihűlni, és öntözze meg a szobanövényeket és a kerti növényeket is legalább hetente egyszer. Ez a tökéletes termékenységi műtrágya számukra.

Zacc

Miután befejezte a kávét, vegye ki a logrt és hagyja megszáradni. Ezután a szárított üledéket közvetlenül a talajba keverjük savkedvelő növényekkel, például kanadai áfonyával, azáleával vagy rododendronnal. De nem szabad túlzásba vinni. A kültéri növényeket évente csak négyszer, a beltéri növényeket félévente egyszer lehet így trágyázni.

Élesztő

Csodálatos öntethez készítsünk elő egy kocka élesztőt, morzsoljuk bele egy liter vízbe, és hagyjuk erjedni két hétig. Ezután hígítsuk fel az oldatot 1:3 arányban, és már lehet öntözni.

A frissen nyírt fű is remek választás lehet, ha palántákat szeretnénk trágyázni. Terítse a füvet vékony rétegben közvetlenül az ágyásokra, például üvegházban. A talaj felszívja a tápanyagokat a fűből, majd kidobja a többi füvet.

Ló trágya

A lótrágya is kiváló műtrágya, aminek nincs szaga, de hihetetlenül hatásos. Például kiválóan alkalmas rózsákra és más növényekre, amelyek sok tápanyagot igényelnek. Egy lapát elég lesz egy vödör vízhez. Használat előtt azonban hagynia kell az oldatot három hétig érlelni. Óvakodj az igazán intenzív illattól, ami rád vár.

Káposzta és karfiol

Az ebédből megmaradt káposztát vagy karfiolt semmiképpen ne dobjuk ki, és készítsünk belőlük hideg kovászt. Műtrágyaként működik, és segít megszabadítani a talajt a nehézfémektől.

Forrás: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche