8 trükk a vásárlás korlátozására és a megtakarításra

Íme nyolc vásárlási módszer, amelyek segítségével sok pénzt takaríthat meg.

Ha az online vásárláshoz megvan az a „bevásárlókosár”, amelyben egy ideig megtartja a megvásárolni kívánt dolgokat, hogy ne essen az első impulzus hálójába, akkor fizikai boltokban történő vásárlás esetén kicsit mások.

Ha szeretné élvezni a bevásárlást, amelyben egy kicsit spórolhat is, íme néhány megoldás, amelyek közül néhány nagyon könnyen átültethető a gyakorlatba.

8 trükk, amellyel megtakaríthatod a családi költségvetést

Hordjon új, nemrég nyomtatott pénzt

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik új bankjegyet hordtak, kevesebb pénzt költöttek vásárlásra. Ennek az az oka, hogy az emberek úgy érzik, hogy több pénzt költenek, hogy megszabaduljanak a régi és potenciálisan elszakadt vagy elsorvadt jegyzetektől. Ehelyett, amikor új jegyzeteket kapnak a kezükbe, hajlamosak megőrizni azokat, ameddig csak lehetséges.

Ne fizessen kártyával

Ez manapság ellentmondásosnak tűnhet, de tanulmányok kimutatták, hogy a hitel- vagy betéti kártya használata plusz kiadásokhoz vezethet. Ennek az a magyarázata, hogy jelenleg nincs ellenőrzése a számlán lévő pénz felett.

Ne barátkozz a bolti személyzettel

Bár nagyra értékeljük, ha a különböző üzletek munkatársai a megszokottnál nagyobb figyelmet szentelnek nekünk, előfordulhat, hogy több lehetőséget szeretnének Önnek adni, mert nagyszerű munkát szeretnének végezni.

Akár odáig is eljuthat, hogy többet vásárol a kelleténél. Mi több, késztetést érezhet arra, hogy körülnézzen, miután annyi támogatást kapott, és annyi lehetőséget mutattak be.

Induljon el a bevásárlólistájával

A bevásárlólista készítése, amikor vásárolni indul, sokat segíthet. Vannak, akik, ha nem vezetnek, akkor korlátozzák a bevásárlást, amit egy hátizsákban vagy 2-3 táskában el tudnak vinni.

Ha az üzletben jársz, az is hasznos lehet, ha csak a táskával mennél, mert egy nagy kocsi arra ösztönöz, hogy „borravalóval” tegyél, olykor olyan dolgokat is, amiket a pillanat hevében vennél fel.

Viseljen sarkú cipőt

Aki tud cipősarkúban járni, annak érdemes vásárlás közben viselnie. A kutatások szerint a női vásárlók inkább egy közepes árú terméket választanak, mint egy drágát, mert jobban törődnek az egyensúly megőrzésével, amikor sarkú cipőt viselnek.

Rágjon el borsmenta gumit, mielőtt belép az üzletbe

Az ízek gyakran vonzzák a vásárlókat az üzletekbe, és arra ösztönzik őket, hogy több pénzt költsenek, mint amennyit terveztek. Például nőtt a kávéeladás azokon a benzinkutakon, amelyek fokozták a kávébab ízét.

Megelőző intézkedések megtétele, mint például a citrom felszívása vagy a borsmenta gumi rágása, mielőtt belépne az üzletbe, segít elkerülni, hogy bedőljön ennek a csalásnak.

Vásárlás előtt igyál vizet

Megfigyelték, hogy a vásárlás előtti vízfogyasztás segíthet kevesebb kiadásban, de erről még nincs tudományos kutatás.

Ez azonban összefügghet azzal a ténnyel, hogy a víz megfiatalítja a szerveit, így kevésbé lesz hajlandó impulzusvásárlásra, és tisztán átgondolni, mire van szüksége.

Sőt, ha vásárlás előtt vizet/folyadékot iszol, felgyorsíthatja a boltból való kilépést és a mellékhelyiség keresését.

Válassza a zsúfoltabb piacokat/üzleteket

Egy zsúfoltabb piac vagy üzlet azt eredményezheti, hogy csak azokat a vásárlásokat hajtja végre, amelyeket eltervez, míg egy szabadabb üzletben szabadabban sétálhat, felpróbálhatja, amire nincs szüksége, és a végén többet költhet, mint szántad.

Akár vásárol, akár csak kirakatban vásárol, csak arra kell koncentrálnia, amire feltétlenül szüksége van. A titok az, hogy készíts egy listát, és ragaszkodj hozzá, írj .

Olvassa el még:

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche