9 alattomos trükk, amelyet az élelmiszerboltok valószínűleg nem akarnak tudni

unsplash.com

1. A legfrissebb termékek a polcok hátulján vannak

Minden élelmiszerbolt ugyanazt a trükköt alkalmazza – a hosszabb lejárati idejű termékek a polc legvégére kerülnek. Ez azért történik, hogy a vásárlók először a legkorábban lejáró termékeket vásárolják meg. Ha például tejterméket szeretne vásárolni, nyúljon a polc végére, és ott megtalálja a legfrissebb termékeket.

unsplash.com

2. A legfrissebb termékeket röviddel az üzlet nyitása után találja meg

Friss gyümölcsök és zöldségek beszerzéséhez a legjobb idő a vásárlásra a kora reggeli, vagy akár közvetlenül az üzlet bezárása előtt. A boltok leggyakrabban reggel vagy este kapják meg az új termékeket. Ezért friss termékeket találhat a polcokon.

pexels.com

3. Használjon bevásárlókosarat kosár helyett

Az emberek leggyakrabban azért választanak kosarat, mert igyekeznek elkerülni a túl sok kiadást, vagy kevesebb tárgyat lehet kosárba tenni, mint egy kocsiba. A kutatások azonban azt mutatják, hogy azok, akik bevásárlókocsit választanak, sokkal több egészségtelen finomságot vásárolnak. Ez annak köszönhető, hogy a kosár tartalma nehezebben látható. Emellett a vásárlási folyamat sokkal gyorsabb, ha kosarat viszünk a kezünkben, ezért gyakran vásárolunk kéznél lévő termékeket, egészségtelen ételeket.

unsplash.com

4. A szezonon kívüli gyümölcsöket/zöldségeket jobb fagyasztva vásárolni

Az a hiedelem, hogy a friss termékek mindig egészségesebbek, mint a fagyasztott. Ez azonban nem mindig van így. A szakértők azt javasolják, hogy a szezonális gyümölcsöket/zöldségeket frissen vásárolják. A többit fagyasztva vásárolja meg. Mivel hosszú utat tettek meg a boltok polcaiig, az ilyen gyümölcsöket/zöldségeket különféle vegyszerekkel kezelhették a frissesség megőrzése érdekében.

unsplash.com

5. Ne higgy el mindent, ami a csomagra van írva

Az elkészítéséhez felhasznált összes alapanyagot fel kell tüntetni a termék összetételében. A kompozícióban felhasznált alapanyagok csökkenő sorrendben szerepelnek, a leggyakrabban használt összetevővel kezdve. A különféle termékek csomagolásán gyakran kiemelik, hogy hozzáadott cukor nélkül vagy csökkentett zsírtartalmúak. Ne dőlj be ezeknek az állításoknak! Érdemes elolvasni az összetételt, hogy megtudja, mit tartalmaz az adott termék.

unsplash.com

6. Egy trükk az egészségtelen élelmiszerek vásárlásának elkerülésére

Ha nehezen hagyod ki a különféle finomságokat és édességeket, van egy nagyon egyszerű trükk, amellyel megakadályozhatod, hogy megvásárold őket. Leggyakrabban a legegészségesebb élelmiszereket helyezik el az üzlet kerületében. Kerüljük az üzlet közepébe vezető folyosók felé menést, ott leggyakrabban „rejtett” különféle finomság. Az olyan termékeket, mint a hús, hal, kenyér, tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök, leggyakrabban a kerület körül helyezik el.

unsplash.com

7. Használjon készpénzt

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy azok, akik hitelkártya helyett készpénzzel vásárolnak, kevesebb pénzt költenek. Ezért használjon készpénzt, amikor élelmiszert vásárol.

unsplash.com

8. „Minden, ami csillog, nem arany”

Az üzletekben gyakran gyönyörűen elrendezett, fényes, tökéletes formájú gyümölcsök, zöldségek ragadják meg figyelmünket. A szakértők azonban rámutatnak, hogy nem mindig lesznek a legfrissebbek és legjobbak. Az ilyen üzletek igyekeznek felhívni a figyelmünket, és konkrét termékek vásárlására hívnak fel bennünket. A szakértők azt javasolják, hogy jobb, ha a szagra, az érzésre hagyatkozz, és ne csak a megjelenésre!

unsplash.com

9. Ne vegye kéznél az első terméket

A polcokon az áruk rendeltetésszerűen vannak elrendezve. Szemmagasságban legtöbbször népszerűbb márkák, esetleg drágább áruk lesznek, mint az alábbi polcokon. A szakértők szerint nem mindig a legdrágább a legjobb. Ügyeljen a teljes választékra, hogy ne essen marketing trükkökbe. Így spórolhatsz!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche