9 ötlet a citrom használatához a takarításban

Mary Findlay takarítási szakértő tippeket oszt meg a citrom „erős” tulajdonságainak otthoni használatához a foltok eltávolítására, a felületek tisztítására és fényesítésére, a kártevők elleni küzdelemre és még sok másra.

pexels.com

1. Légfrissítő

Ahhoz, hogy kellemes, friss aromát kapjon otthon, tegyen citromot és vizet egy edénybe. Pároljuk őket körülbelül egy órán keresztül, és kellemes illat fog elterjedni otthonában.

pexels.com

2. Harcolni a hangyákkal

A citromlé egy rovarriasztó, amely biztonságos az emberek és az állatok számára. Ha nem kívánt vendégek – hangyák – hajlamosak bemenni a házba, használjunk citromlevet. Keressen egy helyet, ahol a hangyák belépnek otthonába. Permetezze be a területet citromlével, és helyezze oda a citrom héját. A citrom illata elriasztja a hangyákat attól, hogy belépjenek otthonába.

pexels.com

3. Készítsen univerzális tisztítószert

Keverjen össze 230 ml ecetet 115 ml citromlével és 115 ml vodkával, 8 csepp citromfű illóolajjal és két-három csepp folyékony szappannal. Öntse ezt a folyadékot egy spray-palackba. Ezután használja ezt a terméket a felületek tisztítására.

pexels.com

4. Ablak- és üvegtisztító

Készítsen egy nagyon egyszerű ablaktisztítót, amely ugyanolyan hatékonyan „működik”, mint a bolti termékek. Öntsünk szénsavas vizet egy spray-palackba, adjunk hozzá egy teáskanál citromlevet.

pexels.com

5. Fertőtlenítő

A vírusok és baktériumok elkerülése érdekében szükséges a gyakran használt tárgyak, felületek fertőtlenítése. A citrom segítségével ne csak fertőtlenítsd a dolgokat, hanem kellemes aromát is szerezz – javasolja egy takarítási szakértő. Vízből és citromléből fertőtlenítőszer készíthető. Mártson egy rongyot ebbe a folyadékba, és tisztítsa meg például az ajtókilincset, a hűtőszekrény ajtaját, a telefont, a TV távirányítóját stb.

pexels.com

6. Rozsda- és ruhatisztító

Ahhoz, hogy megszabaduljon a nehezen tisztítható foltoktól a ruhákon és a rozsdától, el kell készítenie ezt a nagyon egyszerű tisztítószert. Keverjük össze a sót és a citromlevet (2:1 arányban). Készítettél egy koptató hatású bozótot, amely segít megszabadulni a rozsdától, megtisztítani a ruhákat, felfrissíteni a fadeszkákat.

pexels.com

7. Csempefugatisztító

A csempe illesztései idővel nagyon csúnyákká válhatnak. Ahhoz, hogy ismét hófehérek legyenek, használjunk citromot. Dörzsölje be citrommal a csempe varratokat. A citromlé segít eltávolítani a foltokat és a penészt. A csempehézagok tisztításának másik módja egy speciális paszta elkészítése. Keverjük össze a citromlevet szódabikarbónával. Vegyünk egy fogkefét, és tisztítsuk meg a varratokat.

pexels.com

8. Bútorfényezés

Keverje össze a citromlevet olívaolajjal (1:2 arányban), és hatékony, természetes bútorfényt kap. Ezzel az eszközzel lehetséges a fa bútorok restaurálása, az apró karcok elrejtése mások szeme elől!

pexels.com

9. Fehér ruhák tisztítása

Ha tinta kerül a fehér ruhádra, ne aggódjon, citrommal is kitisztíthatja a foltot. Vigyen fel citromlevet a foltra. Felszívja a tintát. Tedd a piszkos ruhadarabot a mosógépbe, mosd ki, és a foltnak el kell tűnnie.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche