9 trükk különböző mindennapi problémák megoldására nem szabványos termékekkel

Sós víz a rossz lehelet ellen, szájvíz a korpásodás ellen és így tovább. Az otthon széles körben elérhető különféle termékek sokféle probléma megoldásában segíthetnek. Olvass és jegyezz meg!

unsplash.com

1. Villával rögzítse a törött cipzárt

Ha olyan ruhája van, amelyen cipzár van, de a feje vagy a csónakja kikerült, nincs ok az aggodalomra. Ez a probléma nagyon gyorsan megoldható egy villa használatával. Illessze a villa szárát a cipzáras csónak fülébe, ekkor már könnyű lesz visszahelyezni a ruhadarabba. Nézze meg, hogyan készült.

unsplash.com

2. PVA ragasztó a varasodás eltávolításához

Ha az ujján forradás van, az könnyen eltávolítható PVA ragasztó segítségével. A „sebet” kenjük fel ragasztóval, várjuk meg, míg megszárad, és tépjük le. A varasodásnak a ragasztóhoz kell tapadnia.

unsplash.com

3. Sós víz rossz lehelet ellen

A sós víz jó és olcsó módja a baktériumok elpusztításának. Ha rossz leheletet tapasztal, és nem tud fogat mosni, használjon sós vizet. Oldjunk fel fél teáskanál sót egy pohár vízben. Öblítse ki a száját folyadékkal. A rossz lehelet eltűnik.

unsplash.com

4. Citromlé a rossz szag ellen a hónaljban

Ha meglátogat valakit otthon, és hirtelen rossz szagú a hónalja, nálunk megtalálja a tökéletes megoldást a problémára. Nem mindig hordunk erszényünkben parfümöt vagy dezodort, de ha van a közelben citrom vagy ecet, a probléma nagyon gyorsan megoldható. Nedvesítsen meg egy szalvétát citromlében vagy ecetben, törölje le a hónaljat. A kellemetlen aroma eltűnik.

unsplash.com

5. Gyógyítsd meg a borotválkozási sérüléseket ajakbalzsammal

A borotválkozási sérülések meglehetősen fájdalmasak lehetnek. Vigyen fel ajakbalzsamot a sérült bőrre, hogy enyhítse a kényelmetlenséget. Hagyja az ajakbalzsamot a bőrön 30 percig, majd óvatosan törölje le az érintett területet. Az ajakbalzsam segít a sebek gyorsabb gyógyulásában.

unsplash.com

6. Korpásodás elleni szájöblítő

Korpád van, de elfogyott az otthoni speciális sampon? Kerülje el ezt a problémát szájvíz használatával. Kezdetben mossa meg a haját bármilyen otthoni samponnal. Ezután vegyen szájvizet. Hígítsuk fel vízzel (1:1 arányban). Vigye fel a folyadékot a hajára és a fejbőrére. Ezután öblítse le. Ezt a módszert nem szabad rendszeresen használni, mert a szájvíz kiszáríthatja a hajat.

unsplash.com

7. Használjon burgonyát a rozsda elleni küzdelemhez

A burgonya oxálsavat tartalmaz, amely jó rozsdaeltávolító. A rozsda eltávolításához például szerszámokról használjon burgonyát és szódabikarbónát. A burgonyát szeletekre vágjuk, a szeletet szódabikarbónába mártjuk. Fogja meg a rozsdás szerszámokat, és dörzsölje végig rajtuk a burgonyát.

unsplash.com

8. Szerezzen tiszta szőnyeget ecettel

A kisállat által a szőnyegen hagyott „folt” tisztításához használjon ecetet. Hígítsa fel az ecetet vízzel egy spray-palackban. Permetezzen ecetet a szennyezett területre, dörzsölje át szivaccsal. Ha ez a módszer nem működik, egy kis szódabikarbónát adhatunk az ecethez.

unsplash.com

9. Tisztítsa meg majonézzel a krétafoltokat a falakon

Ha kisgyerekek vannak otthon, a szülők minden lépésén meglepődnek. Ha egy gyerek zsírkrétával rajzolt a falra egy műalkotást, akkor van egy nagyon egyszerű megoldásunk a falak megmentésére, hogy ne kelljen átfesteni őket. A krétafoltok majonézzel könnyen eltávolíthatók.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche