A 3 legpiszkosabb hely a házban, amelyről nem is tudsz

A 3 legpiszkosabb hely a házban, amelyről nem is tudsz

A ház legpiszkosabb helyei gyakran nem azok, amelyeket vizuálisan azonosítani tudunk. Ezért, ha takarításról van szó, általában egyáltalán nem, vagy nem emlékszünk rájuk azonnal. Az alábbiakban elmondjuk, mely helyeket érdemes azonnal kitakarítani a cikk elolvasása után.

Ezek azok a dolgok, amelyekkel leggyakrabban kerülsz kapcsolatba. És nem csak neked! Emiatt nagyszámú baktérium kezd ott felhalmozódni, amiről nem is tudsz.

Távirányító. Naponta hányszor fogja meg a TV vagy a légkondicionáló távirányítóját anélkül, hogy először kezet mosna? Mi a helyzet a rokonaival, akiknek kézből kézbe adod a távirányítót? Szóval ennyi. A távirányítót hetente egyszer (vagy gyakrabban) törölje át egy nedves ruhával minden oldalról, anélkül, hogy figyelmen kívül hagyná a készülék gumigombjait.

Egy másik legnépszerűbb készülék a házban az hűtő. Minden családtag hozzányúl, naponta többször is. Ezért, hogy valóban tiszta maradjon, hetente legalább kétszer törölje át a hűtőszekrény polcait.

Csaptelepek a fürdőszobában és a konyhában, vagy inkább egy levegőztető, amelyből vízsugár folyik. Ritkán takarítunk ott, ezért halmozódik fel ott a rozsda és a baktériumok. A problémás terület tisztán tartása érdekében 2-3 hetente meg kell tisztítani a levegőztetőt. Ehhez ecetes oldatba áztassa, majd merev kefével törölje le.

Korábban arról is beszéltünk, hogy mennyire tiszta. Ezek a hatékony módszerek otthona portól való tisztítására minden háziasszony számára hasznosak lesznek.

Fotó: freepik.com

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche