A 7 legdrágább gyümölcs Japánban

Japánban meglehetősen gyakori, hogy különleges alkalmakkor is ajándékoznak friss gyümölcsöt. Ilyenkor az emberek igyekeznek ritka, alakban és ízben tökéletes fajtákat választani. Így jelentek meg a gyümölcsök, amelyek annyiba kerülnek, mint egy autó. Fedezze fel Japán 7 legdrágább gyümölcsét. Hogy néznek ki és milyen ízűek lehetnek.

Fedezze fel Japán 7 legdrágább gyümölcsét. Hogy néznek ki és milyen ízűek / Shutterstock

Japánban találhatunk cseresznyét, amelynek doboza körülbelül 80 dollárba kerül, dinnyét, amely annyiba kerül, mint egy nagyon egzotikus nyaralás, vagy mangót, amely értékesebb, mint a házában lévő bútorok. Nagyon ritka fajták, némelyikük egyedinek mondható ízű. Másokat csak a forma különböztet meg.

Itt vannak Japán legdrágább gyümölcsei.

Melyek a legdrágább gyümölcsök Japánban?

Japánban vannak bizonyos gyümölcsök, amelyeket ajándékba adnak. Ezek meglehetősen ritkák és különleges ízűek. Éppen annak köszönhető, hogy meglehetősen nehéz megtalálni őket, az áraik lenyűgöző. A Japánban található gyümölcsök közül sok megtalálható a .

Dinnyés Yubari király

A japán Hokkaido régióban található Yubari városában találják a világ legdrágább gyümölcsét, amelyet 45 000 dollárért adtak el. Ez egy sárgadinnye, a Yubari King, amely magas cukortartalmáról híres. Tökéletesen kerek formájú, csíkok nélkül.

A Yubari King görögdinnyének nem lehetnek tökéletlenségei / Shutterstock

A dinnye igen kedvelt gyümölcs Japánban, előállítása igazi kihívást jelent, mert mindig igyekeznek különleges fajtákat kifejleszteni. Valójában ez már-már megszállottság, tekintve, hogy létezik még görögdinnye ízű zsemle is.

Görögdinnye, de más

A zentsiji görögdinnye olyan fajta, amely formájával lenyűgöző: négyzet alakú. Zentsuji város gazdája készítette az 1980-as években, azóta nagy népszerűségnek örvend, és többnyire ajándékként vagy dekorációs céllal árusítják. Egy darab 80-200 dollárba kerülhet.

A szögletes görögdinnye íze ugyanaz, mint a kerek görögdinnye / Shutterstock

Egy másik nagyon drága fajta a Densuke, amelynek fekete bőre van, csíkok nélkül. Az ára eléri a 6000 dollárt.

Rubin római szőlő, az egyik legdrágább gyümölcs Japánban

Egy fürt Ruby Roman szőlőt 2019-ben aukción adtak el 11 000 dollárért. Magas áruk annak köszönhető, hogy csak Ishikawa városában termesztik őket, és az egész folyamat nagyon fáradságos.

A Ruby Roman szőlőt nagyon kis mennyiségben állítják elő / Shutterstock

A bogyók nagyon nagyok, egyenként körülbelül 20 gramm súlyúak, és legalább 18% cukortartalmúak. Ahhoz, hogy prémiumnak minősüljön, a bogyónak legalább 30 g-ot kell elérnie.

A Ruby Roman nem az egyetlen drága szőlő Japánban. Van még a Kyoho fajta is, amely eléri a 60 dollárt egy csokorban.

Mango Taiyo no Tamago

Ha tökéletes alakú mangót szeretne, akkor körülbelül 3700 dollárt kell kiadnia egyetlen darabért.

A Taiyo No Tamago mangót speciális üvegházakban termesztik / Shutterstock

A Taiyo no Tamago fajta vagy a „naptojás” tojás alakú, és általában ajándékba adják. Nemcsak tökéletes formájával tűnik ki, hanem azzal is, hogy nagyon lédús és édes, gazdag aromájú.

A fák alatt, ahol ezek a mangók nőnek, hálókat helyeznek el, hogy ne essenek le, ami lehetővé teszi, hogy elég sokáig érjenek a napfényben. Addig hagyják, amíg kipirulnak.

Sekai alma

Az alma a legolcsóbb gyümölcsök közé tartozik, de a Sekai almának van valami különleges. Mivel kevés gyümölcsöt terem, rendkívül drága is. Egyetlen alma körülbelül 21 dollárba kerül.

A Sekai alma súlya elérheti az 1 kg-ot / Shutterstock

Viszont nem akármilyen, 500 gramm körüli, néha egy kg is. Eladás előtt gondosan ellenőrizni kell, hogy eltávolítsák azokat, amelyeken bizonyos hiányosságok vannak.

Fehér eper, az egyik legdrágább gyümölcs Japánban

Bármilyen epret kipróbálhatsz Japánban, mert nagyon finomak. A legjobbak a fehérek, amelyeket sötétben termesztenek.

A fehér epret a talaj érintése nélkül termesztik/ Shutterstock

Rendkívül édesek, ízük az ananászhoz hasonló. Egy eper akár 10 dollárba is kerülhet.

Tökéletes cseresznye

A Yamagata cseresznye tökéletes formájáról, különleges ízéről és a többi fajtánál hosszabb eltarthatóságáról híres.

Ajándékba adható Yamagata cseresznye/ Shutterstock

Ahhoz, hogy élvezze őket, 7 dollárt kell fizetnie egyetlen darabért.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche