A babérlevél enyhíti a gyomorfájdalmat és szabályozza a vércukorszintet

A babérlevél csökkenti az ureáz mennyiségét a szervezetben – egy enzim, amely egyensúlyhiány esetén számos gyomor-bélrendszeri rendellenességhez és vesekőképződéshez vezethet.

Babér vagy sás… a régi században szent fának számított. Apollón isten szimbóluma volt, aki babérkoszorút viselt a fején. A római hadvezérek minden győzelmet babérkoszorúval koronáztak meg, és minden csata után babérlevéllel dörzsölték be lándzsájukat és kardjukat. Ezt a fegyverek babérlevéllel való „fertőtlenítésének” rituáléja ennek a növénynek a fertőtlenítő hatásához kapcsolódik. A babérlevél ugyanis 1-3 százalékban tartalmaz illóolajat, keményítőt, keserűanyagokat és tannint.

A babérlevél ízt ad az ételeknek

A babérlevél egy fűszer, amelyet általában húsételek ízesítésére használnak könnyű, gyógynövényes íze miatt. A boltokban néha porként vagy friss levélként árulják, de leggyakrabban száraz, egész levélként. A babérlevelet főzés közben adják hozzá, és tálalás előtt eltávolítják, mivel maga a levél nehezen rágható és emészthető. És a népszerű mítosszal ellentétben a babérlevél nem mérgező. Jó forrása az A-, , B6-vitaminnak, kalciumnak, vasnak és mangánnak.

A legfontosabb egészségügyi előnyök

A babérlevélnek számos egészségügyi előnye van. Minimális kalóriát adva a babérlevél növeli a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok mennyiségét az ételben. A babérlevél néhány jelentős egészségügyi előnye:

  • javítja az immunrendszert, mert jó forrása az A-vitaminnak, a B6-vitaminnak és a C-vitaminnak, és ezekről a vitaminokról ismert, hogy támogatják az egészséges immunrendszert
  • a babérlevél tea segíthet enyhíteni a gyomorfájdalmat
  • a tea nagyon aromás, ami segíthet enyhíteni a sinus nyomást vagy az orrdugulást.

A babérlevél csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázati tényezőit

Egy 2008-as tanulmány megállapította, hogy napi 1-3 gramm babérlevél fogyasztása 30 napon keresztül csökkentette a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát. A tanulmány szerint ugyanis napi 1-3 gramm babérlevelet tartalmazó kapszulák bevétele segíthet csökkenteni és szabályozni a cukorbetegek glükóz- és koleszterinszintjét. Ez valószínűleg azért történik, mert a babérlevél polifenolokat tartalmaz, amelyek erős antioxidánsok. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a babérlevél segíthet a cukorbetegség és más szív- és érrendszeri betegségek szabályozásában, sőt megelőzésében. Meg kell azonban jegyezni, hogy bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy zavarhatja a vércukorszint szabályozását. Mivel a babérlevél cukorbetegségre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatos kutatások még csak a kezdeti szakaszban járnak, mindenképpen konzultáljon orvosával, mielőtt a babérlevelet a cukorbetegség kezelésére használná.

Megakadályozhatja a vesekő képződését

Egy 2014-es tanulmány azt vizsgálta, hogy a babérlevél-kivonat segíthet-e megelőzni a vesekő kialakulását. Kiderült, hogy nyolc másik hagyományos gyógynövény mellett a babérlevél képes volt csökkenteni az ureáz mennyiségét a szervezetben. Az ureáz egy enzim, amely egyensúlyhiány esetén számos gyomorbetegséghez vezethet, beleértve a .

A babérlevél antibakteriális és antimikrobiális védő funkcióval rendelkezik

A babérlevél antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeket a hatásokat a Staphilococcus aureus, a Staphilococcus intermedius, a Klebsiella pneumonia, az Escherichia coli, a Listeria monocytogenes, a Salmonella typhimurium és a Staphilococcus aureus ellen mutatták ki, amelyek mindegyike élelmiszer eredetű kórokozó.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche