A bőrfertőzéseket, fekélyeket fokhagyma, méz, kurkuma enyhítheti…

A bőrön kialakult fekélyeket soha nem szabad fizikailag kezelni, azaz összenyomni és átszúrni, mert akkor a bőr mélyrétegei és a lágyrészek fertőzése léphet fel.

A bőr fertőzései és fekélyei keringési problémák, sérülések, nyomás vagy irritáció, valamint egyes baktériumok hatása miatt léphetnek fel. Ha nem kezelik, enyhe formáktól súlyosabb állapotokká fejlődhetnek, például krónikus sebek vagy veszélyesebb fertőzések.

A bőrön lévő fertőzések és fekélyek szövődményekhez vezethetnek

Néha, sőt az esetek többségében a bőrfekélyek és fertőzések maguktól elmúlnak, rendszeres higiénia mellett és az irritált területre nehezedő fizikai nyomás nélkül. A legveszélyesebb dolog a fekélyek kipréselése, fizikai eltávolítása vagy kiürítése. Ekkor jöhet egy erősebb fertőzés, a baktériumok terjedése és komolyabb szövődmények, mint például a cellulitisz. Ebben az esetben a bőr és a lágyrészek mélyrétegeinek fertőzése léphet fel. Súlyosabb esetekben vérmérgezés léphet fel, és a fertőzés a csontokra és ízületekre terjedhet. A gangrén minden bizonnyal az egyik legnagyobb szövődmény. Ha enyhébb formákról, bőrfertőzésekről, fekélyekről vagy azok tüneteiről van szó, néhány természetes készítmény enyhítheti ezeket.

A kurkuma enyhítheti a bőrfertőzéseket és a fekélyeket

A kurkuma kurkumint tartalmaz, amely gyulladásgátló, fertőtlenítő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin az oka annak, hogy a kurkuma segíthet a bőrsebek gyógyításában. Az érintett bőr lehetőleg vízzel történő megtisztítása után kenje be a kurkumaport a fekélyre. Ezután fedje le tiszta kötéssel. Először a felkar belső részén kell kipróbálnia, hogy kiderüljön, nem allergiás-e. Ez vonatkozik minden más természetes készítményre is, ha korábban nem használta. Kövesse nyomon a változásokat, vagyis azt, hogy a fekélytünetek stabilizálódnak-e és csökkennek-e. Ha bármilyen reakciót észlel, azonnal hagyja abba a kezelést, és alaposan öblítse le langyos vízzel.

Fekete és fokhagyma

Vágjunk le egy gerezd érett hagymát, és ragasszuk rá a fekélyre. Helyezzen rá steril gézt, és ismételje meg naponta háromszor. Ha nem bánod, ő még hatékonyabb segítség. Erős antimikrobiális, antibiotikus és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Törjünk össze néhány szeletet egy présben, és adjunk hozzá néhány csepp olívaolajat, amíg tömör keveréket nem kapunk. Óvatosan vigye fel a mosott és száraz fekélyre. Ezenkívül megpiríthat egy serpenyőt a tűzhelyen vagy a főzőlapon, és közvetlenül a forrásra teheti. Tartsa tíz percig, és ismételje meg naponta legfeljebb háromszor.

A méz segít és fertőtlenít

A méz erős antimikrobiális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek oka a természetes cukor és a polifenoloknak nevezett anyagok tartalma. Kutatások igazolták a méz nagy hatékonyságát a baktériumok elpusztításában, különösen bőrbetegségek esetén.

A polenta jól elvezet és gyógyítja a gyulladást

úgy készíted el, hogy egy kanál polentát adsz 150 milliliter meleg vízhez. Jól keverjük össze, és ha híg a keverék, adjunk hozzá még polentát. Sűrűnek kell lennie, mint a kačamak. Vigye fel a fekély által érintett területre, és steril gézzel védje. Az eljárást naponta többször is szabadon megismételheti.

A sós víz vagy sóoldat csillapítja a fertőzéseket és a fekélyeket

A fiziológiás (sóoldat) desztillált víz és só steril keveréke. Hatékony és ajánlott a fekélyek elhalt bőrének tisztítására és eltávolítására. A normál sóoldat csak 0,9 százalék sót tartalmaz, ezért nem szabad irritálnia a fekélyt. Megvásárolható gyógyszertárban, vagy saját kezűleg is elkészítheti. Adjunk egy evőkanál konyhasót egy liter forralt és lehűtött (lehetőleg) desztillált vízhez. Naponta legfeljebb háromszor tisztítsa meg és öblítse le a fekély által érintett területet.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche