A britek tömegesen mondanak le kedvenceikről

Az Egyesült Királyságban az állatok hazatelepítési központjai egyre inkább megtelnek elhagyott háziállatokkal. Ennek oka a megélhetési költségek egyre mélyülő válsága, amely egyre több britet kényszerít arra, hogy megváljon szeretett négylábújától.

Jelenleg csak Londonban 206 kutya és 164 macska van a Battersea jótékonysági szervezet által működtetett központok gondozásában.

Hasonló a helyzet az ország többi központjában is. Egyesek még rekordkérelmeket is rögzítettek kutyák és macskák visszaküldésére. A Szigeten jelenleg az 1960-as évek óta a legrosszabb életszínvonal-csökkenés tapasztalható. Ez sok tulajdonost arra kényszerít, hogy csökkentse az élelmiszereket, és több száz fontot takarítson meg az állatorvosi díjakon.

„Attól tartunk, hogy ez egyre gyakoribb ok lesz arra, hogy az emberek elhozzák kutyájukat Battersea-be” – mondta Steve Craddock, a délnyugat-londoni központ vezetője.

Az egzotikus házi kedvencek, például a kígyók és gyíkok is túl drágának bizonyulnak a britek számára. Az ilyen állatok ellátása között szerepel a speciális fűtés és világítás, amely kedvenceik igényeit optimálisan kielégítő vásárlásokkal tovább bővíti gazdáik listáját.

Az állatszerető Nagy-Britanniában tapasztalható tendencia a gazdasági válság idején jelentkezik, mivel a háztartások 2023 januárjában a tavalyi évhez képest háromszoros energiaszámlával készülnek szembesülni, ami elkerülhetetlenül hatással lesz az országban élő mindenki jövedelmére.

A Dogs Trust, amelynek jelenleg 692 kutyája van szüksége otthonra az ország 21 központjában, azt mondta, hogy a 2008-as pénzügyi összeomlás óta utoljára látott ilyen jelenséget.

„A megélhetési költségek válsága sokkal gyorsabban ért bennünket, mint azt az emberek várták” – mondta Adam Close, a Trust operatív igazgatója. A nyomás akkora, hogy a jótékonysági szervezet azt fontolgatja, hogy kibővítené a segélyalapot, amelyet általában a segélyben részesülőknek tartanak fenn, hogy több közepes jövedelmű embert vonjanak be.

Egy másik jótékonysági szervezet, a Woodgreen szerint az állatok örökbefogadási kérelmei havi 100-ra csökkentek a járvány idején 10 000 körüli számról.

Bár még nem látják, az állatjótékonysági szervezetek mindenekelőtt attól tartanak, hogy az életszínvonal csökkenése hamarosan negatív hatással lesz az adományozásra.

Olvass tovább:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche