A búzadara kása egyetlen összetevője, és luxus lesz, amit mindenki megehet

Főleg gyerekkorunkban szerettük az édes főételeket, és néhányan megőriztük felnőtt korunkban is. Ducat zsemle, gyümölcsgombóc, šuľanje, mákos tészta és – búzadara kása.

A kását ezerféleképpen lehet elkészíteni. A normál változatot kakaóval, cukorral és vajjal vagy szlovákul grankkal készítik. Miért ne próbálhatná ki Přemek Forejt séf bódítóan illatos fűszerekkel és karamelles változatát?

Összetevők listája

0,5 l tej
45 g búzadara (gluténmentesek rizsdarát használnak)

cukor a zabkásához és a karamellhez
néhány kanál vajat
1 alma
1 narancs
fűszerek: szegfűszeg, fahéj, kardamom

Megközelítés

Öntsünk tejet egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy kanál cukrot ízlés szerint, enyhén sózzuk meg, és készítsük el az összes fűszert. Jobb szegfűszeggel spórolni. Körülbelül 5 percig főzzük, és ne felejtsük el folyamatosan keverni, mert a tej szeret megégni. Tegyünk még néhány kávélevelet a tetejére. Ha vannak otthon, javasolja, hogy adják hozzá őket.

Ugyanakkor alaposan mossuk meg az almát és a narancsot. Kaparjunk le 2 vékony réteg héjat a narancsról, és adjuk hozzá a tejhez. A rétegnek vékonynak kell lennie, puha belseje nélkül, mert forró. Az almát kockákra vágjuk és félretesszük. A héját is lehúzhatod, mert karamellben fogod főzni. A héj nélküli alma gyorsabban megpuhul, de héjával kicsit ropogósabb lesz. Válassza ki az Önnek jobban megfelelő változatot.

Ezután elkészítjük a karamellt. Néhány evőkanálnyit hagyjunk egy percig a serpenyőben olvadni, majd adjuk hozzá a vajat. Alacsony lángon főzzük, ideális esetben csak a serpenyő körkörös mozdulataival keverjük össze. A kész karamellbe tesszük az almát, befedjük karamellel és pár percig hagyjuk puhulni.

Végül a tejet szűrjük le, és keverjünk hozzá 45 g búzadarát, főzzük addig, amíg besűrűsödik, és már tálalhatjuk is!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche