A citrom tárolása: A séfnek van egy zseniális trükkje, amellyel évekig megőrzi!

A citromlé kiválóan alkalmas tea ízesítésére, valamint sült steakek, saláták vagy házi limonádék ízesítésére. Nemcsak a konyhában használható, de szódabikarbónával együtt hatékony segítőtárs a háztartási takarításban, ahol csodákra képes. Ahhoz, hogy akár néhány napon belül felhasználhassa őket, érdemes megfelelően tárolni a citromot. Tudtad, hogy a citrom hűtőszekrényben való tárolása nem éppen a legkényelmesebb módja?

Forrás: Youtube

Válassz minőségi citromot

A tényleges tárolás megkezdése előtt a legfontosabb lépés a minőségi és friss citrom kiválasztása már a boltban. A citrom kiválasztásakor ne csak a héj színére összpontosítsunk, hanem alaposan nézzük meg, nincs-e eltörve a héja valahol. Vásároljon különösen olyan citromot, amely gyönyörűen sárga, ami azt jelenti, hogy érett, és nem mutat penészesedést. Ebben az állapotban nagyon sokáig bírják, és nem kell attól tartanod, hogy a szemetesben végzik!

Citrom a hűtőben?

Valószínűleg mindig otthon tárolta a citromot a hűtőszekrényben. A hideg levegő azonban nem tesz jót a citromnak, és negatívan hat rájuk. A hűtőszekrény páratartalma befolyásolja a citrom héját, összezsugorodik, és könnyebben megtámadja a penész. Válasszon egy helyet a pince vagy egy szellőző kamra közelében. Ha továbbra is hűtőszekrényben szeretné tárolni a citromot, ne mossa meg előtte. Tedd egy zacskóba, amit a legalsó polcba vagy fiókba teszel.

Hónapok után frissen

Ha több citromot vettél készletre, és tudod, hogy nem tudod egyszerre felhasználni, akkor itt egy zseniális trükk a tároláshoz! Mosd meg a citromokat és tedd egy zárható edénybe, majd töltsd meg hideg vízzel. A citromok nemcsak frissek és tele lesznek levével három hónap után is, de a vegyszeres permetezéstől a héjuktól is megszabadulsz.

Tárolás a fagyasztóban

Ahhoz képest, hogy a citromot hűtőszekrényben tároljuk, a fagyasztóban akár több hónapig is eláll. Fagyaszthatunk egész citromot, citromszeleteket vagy éppen kifacsart citromlevet. Helyezze az egész citromot egy zacskóba, és fagyassza le. Ha szükséges, elég kivenni és rajta hagyni. A felszeletelt körökből házi limonádét készíthet. Frissen facsart citromlevet öntsünk egy jégkocka tálcába, és fagyasszuk le. Ezután a kockákat fagyasztózsákba teheti, hogy ne foglaljon helyet a fagyasztóban.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche