A citromokat sózzuk. Hihetetlen, mennyire hasznosak

Konyhánkban gyakran használják a citromot. Azt azonban talán nem gondoltad volna, hogy másképp is elkészíthetők, mint ahogy szoktad. A pácolt citrom azonban nagyon érdekes csemege, ha még nem ettél, akkor tedd meg! Ha otthon készíti el őket, mindig vegyileg nem kezelt citromot használjon.

Mire lesz szükséged?

A pácolt citrom alapreceptjéhez szüksége lesz:

Kell hozzá: 7 citrom
1 evőkanál cukor
1 csésze só
1 teáskanál bors

Először mossa meg a citromot forró vízzel. Készítsen elő egy kiöblített befőttes üveget. Ezután készítsük elő a citromot – vagy vágjuk hatodikra, vagy vastagabb szeletekre. Egyet azonban tarts félre, és facsard ki belőle a levét, később szükséged lesz rá. Ezután kezdje el a rétegezést: Tegye az edény aljába a sót, majd a kifacsart citromot, majd az összes citromszeletet, és szórjon meg mindent cukorral, sóval, borssal. Végül öntsük hozzá a kifacsart citromlevet. Ez minden. Ezután már csak az edényt kell eltenni 1-3 hónapra.

Hogyan használják a savanyú citromot?

Különösen népszerűek a mediterrán konyhában. Vághatod és keverheted fűszerekkel, adhatod joghurtokhoz, öntetekhez vagy salátákhoz. Remek dekorációt jelentenek pirítósokhoz vagy desszertekhez. Hozzáadhatjuk halhoz vagy bárányhoz, de olyan ételekhez is, amelyekhez egyébként citromlevet adnánk. Koktélokban is kiválóak.

Ecetes citrom teához

Szüksége lesz egy kis csavaros kupakos edényre, 300-350 ml térfogatú, 2-3 citrom és cukorral. A citromot legfeljebb fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Hozzáadhatunk gyömbért, kardamomot és szegfűszeget is. Ha minden készen van, tegyünk cukrot, citromszeleteket, gyömbért, borsot és cukrot az edény aljába. Addig rétegezzük, amíg a tartály meg nem telik. Kifacsarhatod a citromot is, ki kell engedni a levét. Hűtőben hagyjuk őket másnapig. Ezután bármikor előveheted és felhasználhatod teába, lekvárba, vagy egyszerűen csak forró vízzel öntve teát főzhetsz belőlük.

A citrom savanyításának számos módja van

Ez azonban nem ér véget az alaprecepttel. A citromot különböző fűszerekkel, különböző variációkban savanyítják. Kísérletezhet egzotikus fűszerekkel, vagy adhat hozzá fahéjat. Tőled függ.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche