A citromos víz segít-e a fogyásban: egy táplálkozási szakember válaszol

A fogyni vágyók gyakran egy pohár vizet facsart citromlével tartalmaznak az étrendjükben. Úgy gondolják, hogy egy ilyen ital csökkenti az étvágyat, eltávolítja a méreganyagokat és normalizálja a gyomor-bélrendszert, ezáltal elősegíti a fogyást. Inna Rozhok orvos-táplálkozási szakértő a TikTok közösségi oldalán lévő oldalán elmondta, hogy ez valóban így van-e.

Az orvos emlékeztetett arra, hogy a test kalóriadeficitje fontos a fogyás szempontjából.

– Az ember fogy az energia túlsúlyától, amelyet az aktív életvitel fenntartására fordít a táplálékból származó energiával szemben. Ezért minden fogyás titka a kalóriadeficit. A citromvíz egy kalóriamentes ital, amely biztosítja a táplálkozási rend betartását és méregteleníti a szervezet funkcióit, – mondta Inna Rozhok.

A táplálkozási szakember megerősítette, hogy a citromlével ellátott víz jót tesz az embernek, de egy ilyen ital nem segít a fogyásban.

– A citrom kiváló vitamin-, biológiailag aktív anyagok és ásványi anyagok forrása, így jelenléte az étrendben bármilyen formában pozitív hatással lesz az egészségre. És le fog fogyni, ha kevesebbet eszik, mint korábban, átgondolja preferenciáit és rendszeresen sportol, – Inna Rozhok felhívta a figyelmet.

Egyébként korábban egy táplálkozási szakértő, táplálkozási szakértő és egy súlycsökkentő stúdió igazgatója, Svetlana Kashitskaya elmagyarázta, miért nem szabad elhanyagolni a fizikai aktivitást fogyáskor. Az orvos szerint tehát a diéták segítik a fogyást, a testmozgás pedig a test feszesítését fogyás közben, ezért is olyan fontos e két intézkedés kombinálása. Erről bővebben a linken található anyagunkban olvashat.

Fotó: freepik.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche